GOTOVO JE, SRBIN JE NOVI "PLAVAC": Petrović sa Čelsijem potpisao ugovor na SEDAM GODINA

Autor:

Sport

26.08.2023

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedva čekam da zaigram za jednu od najboljih ekipa na svetu, kaže srpski golman.

GOTOVO JE, SRBIN JE NOVI "PLAVAC": Petrović sa Čelsijem potpisao ugovor na SEDAM GODINA

Foto: prinskirin/tviter

Srpski čuvar mreže Đorđe Petrović (23) i zvanično je promovisan kao novo pojačanje londonskog velikana Čelsija. Golman iz Kostolca stigao je na "Stamford Bridž" iz američkog MLS-ligaša Nju Ingland Revolušna za 16 miliona evra.

Deo novca od transfera, tačnije oko tri miliona evra, pripašće njegovom bivšem klubu Čukaričkom na ime procentata i FIFA solidarnosti.

Srbin je potpisao sedmogodišnji ugovor sa bivšim prvakom Evrope u kojem postoji klauzula po kojoj bi saradnja mogla da se produži na još godinu.

- Sreo sam se sa stručnim štabom u hotelu pre utakmice protiv Lutona. Rekli su mi sve što sam želeo da čujem, kao i da ću imati priliku da napredujem - rekao je Đorđe Petrović i potom dodao:

 

 

- Ovo je veliki korak za mene i oduvek mi je bio san da zaigram za jednu od najvećih ekipa na svetu. Danas sam taj cilj ispunio. Igranje u Premijer ligi je nešto čemu se veoma radujem. Jedva čekam da upoznam sve i zaigram na Stamford Bridžu.

Petrović je karijeru počeo u matičnom Rudaru iz Kostolca, zatim je nastupao za Presing iz Požarevca, da bi 2014. godine stigao među "brđane". Za Čukarički je upisao 86 nastupa, igrao je još i na pozajmici u IMT s Novog Beograda, pre nego što se pre godinu i po preselio u Sjedinjene Američke Države gde se nametnuo i izrastao u jednog od najboljih golmana u tamošnjem šampionatu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading