KAKVE POHVALE ZA SRPSKOG GOLMANA: Petrović će biti PRVI IZBOR u Čelziju!

Autor:

Sport

23.08.2023

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proživljava bajku mladi čuvar mreže..

KAKVE POHVALE ZA SRPSKOG GOLMANA: Petrović će biti PRVI IZBOR u Čelziju!

Foto: Tanjug/AP

Nekadašnji američki golman Bred Fridel smatra da je pred srpskim čuvarem mreže Đorđem Petrovićem blistava budućnost.

Petrović je prešao iz MLS lige u Čelzi u transferu vrednom 16 miliona funti, a pitanje dana je kada će biti zvanično predstavljen.

 

 

Bred Fridel smatra da je klub iz Londona pun pogodak za Đorđa.

- On je sjajan radnik i u branjenju udaraca, retko je loš u skoku i izuzetan je u zaustavljanju šuteva. Samo mu je 23-24 godine, a već ima sjajnu karijeru. Bio je najbolji golman u MLS, miljama ispred svih. Pominjao sam ga u nekoliko timova u Premijer ligi. Drago mi je da će završiti u jednom od velikih i to sa osobljem o kojima imam samo reči hvale. Sančes je tu, Đorđe će morati da se bori za mesto. Mislim da će da dobije šansu, Ne znam kada će se to desiti, ali kada je jednom dobije, ne vidim kako će ga neko smeniti. Biće borba, ali mislim da je Đorđe broj jedan. Njegov razvoj, njegov progres je bio sjajan. Vidim ga kao dugoročnog golmana broj jedan u Čelziju - rekao je Fridel.

Đorđe Petrović je ponikao u Čukaričkom, gde je branio od 2018. do 2022. godine. U aprilu te godine je prešao u MLS ligu, gde je potpisao ugovor sa ekipom Nju Ingland Revolušna, a odmah je tamošnjim navijačima pokazao o kakvom se talentu radi.

Na nekoliko utakmica je izvukao svoju ekipu, a postao je i golman koji je najbrže odbranio pet penala u istoriji tamošnjeg prvenstva. Takođe, upisao je i dva nastupa za nacionalni tim, a očekuje se da on i Vanja Milinković Savić u budućnosti budu konkurentni za mesto prvog čuvara mreže naše reprezentacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading