ONO KAD HRVATI ZAKUKAJU ZBOG SRBINA: "Dobili smo po Piksi"!

Autor:

Sport

22.08.2023

20:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljiv naslov "Slobodne Dalmacije".

ONO KAD HRVATI ZAKUKAJU ZBOG SRBINA: "Dobili smo po Piksi"!

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

"Dobili smo po Piksi", aludirajući, naravno, na jednu dobro poznanu psovku, splitska "Slobodna Dalmacija" jadikuje zbog činjenice da će Petar Ratkov (20), srpski napadač iz redova Salcburga, zaigrati za reprezentaciju Srbije.

Dan nakon što je selektor Hrvatske Zlatko Dalić objavio spisak igrača za septembarske utakmice kvalifikacija za Evro 2024, isto je uradio i predvodnik našeg tima Dragan Stojković. Na širem spisku našao se i dojučerašnji fudbaler TSC Petar Ratkov. Njega su u spregu s "kockastima" ranije dovodili jer preko majke ima hrvatske korene, kao i hrvatski pasoš, pa nije tajna da je bio meta tamošnjeg fudbalskog saveza. Takođe, jasno je su komšije u deficitu sa napadačima, pa su poziv Ratkovu prihvatili prilično tragično.

Foto: Starsport

PREŠAO U SALCBURG: Ratkov u dresu TSC

Rođeni Beograđanin još nije upisao nijedan nastup za senirosku reprezentaciju Srbije, ali je za omladince odigrao osam mečeva i triput bio strelac. "Orliće" je predstavljao u pet navrata i dao jedan pogodak. 

Srbija će 7. septembra dočekati Mađarsku, dok će 10. u goste Litvaniji. Konačan spisak biće poznat 1. septembra, a početak priprema za mečeve zakazan je za 4. septembar. "Orlovi" dele prvo mesto G grupe sa Mađarskom sa po sedam bodova iz tri odigrana kola, Crna Gora ima četiri, Bugarska dva, a Litvanija ima samo bod.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading