UEFA JE ZNALA I OVAKO: Ovo su najgore KAZNE zbog NAVIJAČA!

Autor:

Sport

20.08.2023

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije zakon isti za sve..

UEFA JE ZNALA I OVAKO: Ovo su najgore KAZNE zbog NAVIJAČA!

Foto: youtube.com/printscreen

UEFA je izrekla jednu od najsramotnijih kazni u istoriji fudbala za divljanje Dinamovih nazovi navijača pred utakmicu sa AEK-om kada je mučki ubijen Mihalis Kacuris, a klub iz Zagreba godinu dana neće moći da vodi navijače na gostovanja.

Opravdanje za ovo će tražiti u tome da se situacija nije dogodila na samom stadionu, a podsetimo se kako su kažnjavani neki drugi klubovi zbog huliganskom ponašanja svojih pristalica.

Partizan je 2007. godine izbačen iz Evrope zbog nereda na tribinama u Mostaru, iako je u dvomeču demolirao Zrinjski ukupnim rezultatom 11:1.

Crno-beli su označeni kao krivci za nerede, nije im uvažena ni žalba, tako da je UEFA bila neumoljiva.

Republika

Foto: Tanjug

Aleksandar Čeferin UEFA

 

Kiparski Anortozis je izbačen iz Evrope zbog divljanja svojih pristalica na meču protiv Dila Gorija, iako su pobedili prvi meč u gostima 1:0.

Fudbaleri Varšavske Legije izbačeni su 2015. godine iz svih takmičenja u Evropi na dve godine. Naime, njihovi navijači su pravili incidente na utakmici protiv Vetre u Viljnusu u tadašnjem Intertoto kupu.

Tvente je kažnjen na utakmici protiv Fejnorda zog transparenta "Kosovo je Srbija", a oni nisu jedini koji su plaćali ceh.

Crvena zvezda je takođe više puta plaćala kaznu zbog transparenata, ubačenih predmeta na teren i divljanja navijača. Kazne su bile od drakonskih novčanih, do igranja pred praznim tribinama.

UEFA ume da dobro "udari" po džepu, a iz datih primera se vidi da im ni izbacivanje i suspenzija nisu strani.

Pravila su ista za sve, samo se za neke malo drugačije primenjuju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (0)

Loading