UEFA NEMA MILOSTI! Žestoka KAZNA za Hrvate i Bed blu bojse!

Autor:

Sport

20.08.2023

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska kuća fudbala donela odluku.

UEFA NEMA MILOSTI! Žestoka KAZNA za Hrvate i Bed blu bojse!

Foto: www.profimedia.rs

UEFA je u subotu kasno uveče objavila kaznu za Dinamove navijače, zbog sramnih dešavanja koje su izazvali Bed blu bojsi, pre prvog meča koji je trebalo da se igra u Atini, ali je zbog ubistva navijača Mihalisa Kacurisa odložen.

Utakmica je najpre trebalo da se igra 9. avgusta u Atini, ali je zbog tragične smrti navijača AEK-a domaćinstvo zamenjeno, a meč trećeg kola kvalifikacija Lige šampiona odložen.

Evropska fudbalska federacija odlučila je da Dinamovi navijači neće smeti da prisustvuju gostujućim utakmicama svoga kluba u UEFA klupskim takmičenjima do kraja sezone 2023./24.

- Prema proceni UEFA, sve utakmice u kojima učestvuju gostujući navijači FK Dinama smatraju se visokorizičnima, a to je nažalost potvrđeno velikom težinom incidenata zbog prisutnosti navijača FK Dinamo u Atini, uprkos odluci da se ne puštaju za dotičnu utakmicu. To je takođe istaknuto u izveštaju koji sadrži informacije o incidentima koje su grčke vlasti dostavile UEFA - stoji u saopštenju UEFA.

 

 

To nije sve, pošto se od Dinama traži da, u saradnji s relevantnim političkim, javnosigurnosnim i fudbalskim organima u Hrvatskoj, osmisli i provede strategiju za iskorenjivanje nasilja u fudbalu povezanog s njihovim klubom.

UEFA očekuje da će u dogledno vreme od kluba dobiti izveštaj s detaljima akcionog plana za rešavanje ovog značajnog problema.

- Dok FK Dinamo i njihovi protivnici moraju dati sve od sebe kako bi sprečili navijače FK Dinama da putuju, gostujuće ekipe koje putuju u Hrvatsku mogu i dalje dobijati punu alokaciju ulaznica, a FK Dinamo i nadležna javna tela moraju preduzeti potrebne mere kako bi osigurali sigurnost gostujućih navijača - piše u saopštenju, gde se na kraju dodaje:

- UEFA će izravno obavestiti nadležna tela zemalja/gradova domaćina o ovoj meri -zaključuje se u poruci iz Niona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading