BIVŠI TRENER ZVEZDE ZAGRMEO! Grof Božović OGORČEN rezultatima srpskih klubova! Evo šta OČEKUJE u budućnosti!

Autor:

Sport

19.08.2023

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije krio nezadovoljstvo.

BIVŠI TRENER ZVEZDE ZAGRMEO! Grof Božović OGORČEN rezultatima srpskih klubova! Evo šta OČEKUJE u budućnosti!

Foto: TV Arenasport/Printscreen

Miodrag Božović

Predstavnici Srbije na evropskoj sceni su od početka kvalifikacija za sva tri takmičenja (Liga šampiona, Liga Evrope, Liga konferencije) doživeli bolne poraze.

Čak pet puta su naši klubovi napuštali terene pognutih glava, a najgore je prošla Vojvodina koja je već završila učešće za ovu sezonu, pošto je eliminisana od kiparskog Apoela.

TSC je doživeo žestoke udarce od portugalske Brage, koja se iživljavala u dvomeču i prošla u plej-of Lige šampiona sa ukupnih 7:1.

Partizan je ostvario polovičan učinak, jer je posle poraza u Bakuu, savladao Sabah u Humskoj sa identičnih 2:0 i posle penala izborio plej-of za Ligu konferencije, u kome će se sastati sa danskim Nordsjelandom.

Nekadašnji trener Crvene zvezde Miodrag Božović analizirao je bilans srpskih timova u Evropi.

- Očekujem još gore rezultate. Teško ćemo mi ovo da popravimo. S jedne strane igraju protiv kvalitetnijih protivnika, što se možda ne može reći za Sabah koji teško da je bolji od Partizana, ali ih je pobedio. Mislim da se naši klubovi nisu dobro pripremili za ovo. Ako pričamo o TSC, ljudi igraju ozbiljno takmičenje, nisu se uopšte pojačali, teško je očekivati neki rezultat - istakao je popularni "Grof" u razgovoru za Glas Srpske.

Njegov bivši klub sa Marakane će igrati grupnu fazu Lige šampiona, a TSC ima zagarantovanu jesen u Ligi Evrope, kao i Čukarički u Ligi konferencije, ukoliko ne eliminiše grčki Olimpijakosom. Partizan je takođe blizu najmlađeg UEFA takmičenja.

Foto: www.arsenaltula.ru

Miodrag Božović

- Kvalitet naše lige video se u 20. minutu utakmice TSC - Braga. Mora da se smanji liga, da se više ulaže, pogotovo klubovi koji su se direktno plasirali u Evropu, oni su zaradili neke pare. Osim Zvezde, ne vidim da je neko ulagao u neka velika pojačanja. Ovo što imamo pet klubova u Evropi je rezultat toga što su napravili Zvezda i Partizan u posljednjih pet godina - bez dlake na jeziku kaže Božović i dodaje:

- Ne treba zaboraviti onu seriju rezultata koju je napravio Vladan Milojević kada je Zvezda počinjala kvalifikacije od prvog kola. Brzo ćemo se vratiti na nivo na kojem smo bili. Ranije je bilo mnogo teže našim timovima, ove godine imamo izvanrednu situaciju. Zvezda je recimo direktno u grupi Lige šampiona. Objektivno svi imaju bolju situaciju nego Zvezda i Partizan pre nekoliko godina - istakao je Miodrag Božović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading