MEGASENZACIJA! Ronaldo ponovo u Ligi šampiona?!

Autor:

Sport

17.08.2023

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istorija na pomolu.

MEGASENZACIJA! Ronaldo ponovo u Ligi šampiona?!

Foto: https://www.profimedia.rs/

Velike su šanse da klubovi iz Saudijske Arabije budu deo fudbalske UEFA Lige šampiona od 2025. godine?!

O čemu se zapravo radi? Fudbalski savez Saudijske Arabije aktivno pregovara sa Evropskom kućom fudbala kako bi se ekipama iz ove azijske države omogućilo da učestvuju u najelitnijem klupskom takmičenju na Starom kontinentu, već od 2025. godine, prenosi portal "Calcio e Finanza".

Kako saznaju Italijani, ideja arapske federacije je da omogući timovima iz Saudijske Arabije učešće u "vajld kard", gde timovi mogu da izbore pravo nastupa u novom formatu Lige šampiona, koji će biti potpuno promenjen upravo do 2025.

Foto: Tanjug/AP

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin

Inače, valja podsetiti da će broj učesnika u UEFA Ligi šampiona od te 2025. godine biti povećan na 36 kluba.

Takav scenario otvorio bi dodatna mesta, a kako planira tamošnji savez, jedno od njih dobiće klub koji je osvoji prvenstvo Saudijske Arabije.

To će klubovima kao što su Al-Itihad, Al-Ahli, Al-Nasr i Al-Hilal omogućiti još veću međunarodnu afirmaciju, kao i priliku da se ravnopravno takmiče sa najboljim klubovima iz Evrope.

Dakle, velike su šanse da majstorije Kristijana Ronalda, Karima Benzeme i ostalih majstora, koji su se preselili na Daleki istok, ponovo kroz dve godine gledamo na evropskoj fudbalskoj pozornici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading