SRBI PRETNJA ZA HRVATE! Grčki mediji o potencijalnim problemima Dinamovih huligana u zatvorima

Autor:

Sport

14.08.2023

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavobolja za čuvare!

SRBI PRETNJA ZA HRVATE! Grčki mediji o potencijalnim problemima Dinamovih huligana u zatvorima

Foto: prinskrin/jutjub

Ne stišava se bura zbog ubistva navijača AEK-a Mihalisa Kacurisa prošlog ponedeljka u atinskom naselju Nova Filadelfija.

Nesrećni navijač stradao je od ubodnih rana nožem kada su pristalice zagrebačkog Dinama, zajedno s bratskom grupnom ultrasa Panatinaiksoa, napale domaće navijače ispred njihovog stadiona.

Republika

Foto: prinskrin/jutjub

Zatvor Koridalos u Atini

Epilog stravične tuče je još nekolicina izbodenih na obe strane, a grčka policija uhapsila je više od 100 huligana, pretežno Dinamovih. Svi optuženi našli su se ispred istražnog sudije u Atini koji im je odredio pritvor, pa će oni u više grupa biti raspoređeni u različitim kaznenim ustanovama.

Republika

Foto: prinskrin/jutjub

ŠETNJA: Zatvor Koridalos

E, tu nastaje problem. Advokat okrivljenih, kao i roditelji, izrazili su zabrinutost zbog uslova u tamošnjim zatvorima, a mediji u Grčkoj otišli su korak dalje i plasirali informaciju koja bi dodatno mogla da ih zabrine. Naime, "newsit.rs" piše o neočekivanim poteškoćama s kojima bi hrvatski huligani mogli da se susretnu.

Republika

Foto: prinskrin/jutjub

OPASNO: Teritorija navijača Olimpijakosa

- Glavobolja čuvarima u kazninim ustanovama mogla bi da predstavlja činjenica što u njima boravi mnogo Srba. Poznato je da oni osećaju mržnju prema Hrvatima. Takođe, može da dođe do sukoba i sa Grcima i drugim zatvorenicima, zbog čega je naređena dodatna briga. Saznajemo da su napravljeni planovi za pojačanje mere i nadzor. U slučaju da postoji opasnost, moguće je Hrvate držati na posebnim mestima. Primera radi, osam Bed blud bojsa koji će biti u zatvoru Koridalos biće u posebnim odelenjima kako ne bi imali kontakt s drugim zatvorenicima - stoji između ostalog u tekstu.

Republika

Foto: prinskrin/jutjub

ŽELE OSVETU: Soba s navijačima AEK-a

Grčka televizija pre nekoliko godina uradila je ekskluzivni sadržaj iz zatvora Koridalos, a sudeći po kadrovima u njemu je ogroman broj navijača Olimpijakosa i AEK-a. Štaviše, očigledno je da su zatvorenici podeljeni po klanovima i da se drže zajedno.

Evo kako to izgleda:

Podsetimo, prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, koji je trebalo da se odigra prošlog utorka, na programu je sutra (15. avgust) na zagrebačkom Maksimiru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Sarma

14.08.2023 19:36

Ku ku njima

Cool

15.08.2023 21:16

Треба им дотурити вазелин, да их мање боли...