ODUŠEVLJENJE U KOMŠILUKU: Deki Stanković preuzima velikana, možda već večeras!

Autor:

Sport

13.08.2023

19:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski stručnjak je bez angažmana nakon što je krajem juna 2023. napustio kormilo Sampdorije

ODUŠEVLJENJE U KOMŠILUKU: Deki Stanković preuzima velikana, možda već večeras!

Foto: Tanjug/AP

Trener Sampdorije Dejan Stanković

Srpski fudbalski trener Dejan Stanković blizu je preuzimanja mađarskog velikana Ferencvaroša!

Legendarni Deki trenutno je bez angažmana nakon što je krajem juna 2023. napustio kormilo Sampdorije. Kako javlja "Sportklub", velike su šanse da uskoro sedne na klupu Fradija, koji je ostao bez trenera Stanislava Čerčesova posle šokantnog ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona od Ki Klasvika sa Farskih Ostrva. U međuvremenu je trenersku palicu preuzeo pomoćni trener Čaba Mate, ali uprkos četiri zabeležena trijumfa neće dobiti poverenje uprave. 

Stoga je odluka pala da se dovede Stanković, dok finansijski deo ugovora još uvek nije preciziran. Novi detalji dogovora dve strane mogli bi da budu poznati već večeras, nakon što se okonča prvenstveni duel protiv Akademije Puškas, odnosno ako se Ferencvaroš ne proslavi, slavni Srbin gotovo sigurno će biti promovisan u Budimpešti.

Dejan Stanković legenda je domaćeg fudbala. Igrao je za Crvenu zvezdu, Lacio i Inter, dok mu je premijerni trenerski angažman bio upravo u klubu u kom je ponikao. Crveno-bele je s klupe predvodio od decembra 2019. do avgusta 2022. godine i sedeo je na klupi na 130 zvaničnih utakmica. Potom se u Sampdoriji zadržao svega 32 meča i devet meseci. U Zvezdi ga je nasledio Miloš Milojević, koji mu je bio pomoćnik, a koji je dva meseca kasnije baš protiv Ferencvaroša u grupi Lige Evrope imao polovičan učinak. Pobedu na Marakani 4:1 i poraz na Gruapama areni od 2:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
NAIVNI GULASI

14.08.2023 00:25

E Ima da ih usreci