I KAMEN BI ZAPLAKAO NA DEKIJEVE REČI - Stanković otvorio dušu o Mihi, Zvezdi, porodici i pogledima na fudbal

Autor:

Sport

18.07.2023

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Siniša je bio živ kad sam otišao, a posle, koliko mi je samo bio potreban taj poziv, samo minut, poručio je Deki.

I KAMEN BI ZAPLAKAO NA DEKIJEVE REČI - Stanković otvorio dušu o Mihi, Zvezdi, porodici i pogledima na fudbal

Foto: Profimedia

Dejan Stanković

Prerana smrt Siniše Mihajlovića posle gubitka bitke sa leukemijom još stoji kao knedla u grlu Dejanu Stankoviću. Deki je trenutno u Srbiji na svom kampu "Deki 5" na Zlatiboru, nadgleda razvoj nekih novih klinaca, čeka novi trenerski angažman posle rastanka sa Sampdorijom, prati šta radi njegova voljena Crvena zvezda, ali i evocira uspomene na Mihu koji mu je bio kum, prijatelj, saigrač... Njihov poslednji susret za Stankovića je ostao nedorečen, pogotovo iz prizme rada u Sampdoriji.

- Siniša je bio živ kad sam otišao, a posle, koliko mi je samo bio potreban taj poziv, samo minut. Dosta puta sam u sebi pretpostavljao šta bi mi odgovorio, znamo se 25 godina, pa sam se vodio tim putem. Nije bilo ni sreće, mnoge stvari u klubu nisu funkcionisale, u Seriji A to ne sme da se dozvoli, pa povreda prvog golmana i odlazak šestorice igrača prvog tima u januaru...Znao sam kako će se završiti, ali sam želeo da piše da sam "poginuo kao heroj i muški" - počeo je priču Stanković, pa otkrio šta je to što je naučio od Siniše:

Foto: www.profimedia.rs

Siniša Mihajlović i Dejan Stanković

- Ako si se predao već si izgubio, ali više si izgubio ako prestaneš da se boriš.To sam najviše naučio od Siniše, borio se do poslednjeg trenutka. E to bih promenio. Nije pošteno, ne mogu sve to još da prihvatim, sad sam bio na venčanju njegove ćerke Virdžinije, to je ogromna praznina za sve. Ne mogu ni da pričam o tome jer su ispred mene Arijana i deca, Dražen i majka. I kamen bi se rasplakao na tom venčanju. Stalno mi je tu, opominje me sve to da u životu moraš da budeš spreman na svaku situaciju. Što se tiče sporta sve može da se preboli, nauči, a onda dođe život i kaže ti da su jedan plus jedan - dva i da od toga ne može da se pobegne. Dosta te to promeni, odlazak Siniše je izazvao u meni i neki revolt, odrastanje na neki drugi način, kapiranje života, odnosa sa ljudima.

On je dodao da jedva počne da radi u nekom novom klubu jer želi da ima izazov i potrebnu za nadmetanjem. Baterije je, kaže, na brzinu napunio uz najmilije.

Foto: Tanjug/AP

 

- Neću tražiti odmor, ovaj sad što sam imao mi je itekako prijao, bili smo svi zajedno, porodično, spreman sam za novi trenerski izazov. Bilo je ponuda, nekih koje mi nisu interesantne. Nisam baš probirljiv, ali posle iskustva u Sampdoriji, ko se u mleko opeče duva i u jogurt. Zove se "sekend raund", radi se, bićete obavešteni. Iz Crvene zvezde sam odmah otišao u Sampdoriju i tamo se susreo sa ozbiljnim problemima što se tiče kluba, a za rad sam dao celog sebe. Sa navijačima sam imao sjajan odnos, bili su jedini sunčev zrak u tom trenutku - pomenuo je Deki crveno-bele i nastavio u tom pravcu:

- Zvezda je emocija i čista emocija, prvih par meseci mi je bilo teško da sve prihvatim, dete sam kluba, odrastao u Zvezdi, koji je sebi ostvario san i da zatvori krug i postane i trener. Zahvalan sam Zvezdi do neba jer sam imao priliku da sednem na klupu tako velikog tima tek kad uđeš unutra shvatiš šta si, gde si ponikao, čije si boje branio, braniš, seo neiskusan, učio, osetio pritisak i uspeo da se izborim sve do jednog momenta kada me je sve to sve savladalo.

On je naglasio da sebi ne zamera ništa tokom boravka na Marakani. Kao ni posle kada su se rastali jer fudbal čine pobede i porazi, usponi i padovi.

Foto: Starsport

Deki: Zvezda je emocija, sve bih opet uradio isto

Ostaju mi čiste emocije prema igračima, klubu, svima sa kojima sam radio. Dali su mi dušu, sve, to se moglo osetiti i naravno stadion, sever, sa tim momcima sam imao neponovljiv odnos, ogromnu podršku, Na tom stadionu nikad nisam dobio zvižduk, ta utakmica 25. avgusta prošle godine bila je baš emotivna, izašao sam polomljen jer se sve čudno izdršavalo. Utakmica je išla u dosta dobrom smeru, dobro odigrana, ali to je fudbal, bomba u tom trenutku, nisam imao snage da se oporavim. Nigde ja nisam "pobegao", ne mogu ja da "pobegnem" iz mog kluba, moje zemlja, grada Jednostavno, bilo je stop, kao zvezdaš nisam mogao da prebolim, znam koliko je svima značilo. Prezadovoljan sam putem kojim sam išao, nemam šta tu ni da oduzmem, ni da dodam, sigurno je da sam ja najviše želeo od svih da igram Ligu šampiona sa Zvezdom - jasan je Stanković.

Da mu je Zvezda slaba tačka potvrđuje to što je duži deo intervjua za Tanjug posvetio upravo crveno-belima.

- Mogu da se izmerim sa svakim i kažem ja sam više. I stvarno hvala svima u klubu, ljudima koji su me istrpeli, nisam ja baš lagan za saradnju, tvrd, uporan, tvrdoglav na neki način, ali Crvena zvezda je svakako nešto najlepše što mi se dogodilo posle završetka igračke karijere. Meni se mnogo sviđa slogan "Zvezda je iznad svih" jer je baš tako, važnija od svakog. Kada sam dolazio nasledio sam velikog gospodina Vladana Milojevića, tek kada sam i sam prolazio kroz neke stvari shvatio sam koliki je pritisak izdržao, kao čisti zvezdaš, veliki čovek koji mi je ostavio "plus 11" i dao prostora da se za prvih šest meseci u tom "džuboksu" što brže snađem. Ovom prilikom mu se zahvaljujem na svemu, na lepim rečima, sada kad sam otišao mnogo bolje ga razumem. To što je on uradio, vratio Zvezdu gde pripada, dva puta uveo Zvezdu u Ligu šampiona je "strašan rezultat" i treba da ostane u istoriji kluba - poručio je Deki.

Posebno je ponosan na situaciju na Marakani pri njegovom odlasku u osnosu na vreme kada je došao u klub.

Foto: Starsport

Imaju Dekijevu podršku - Fudbaleri Crvene zvezde

- Ja sam dobio "plus 11" i prvi krug kvalifikacija za LŠ, a ostavio sam "plus sedam" i direktan plasman. Na to sam ponosan, dosta se bodova osvojilo plasmanom u šesnaestinu i osminu finala Lige Evrope, možda je to bilo odelo skrojeno za naš tim u tom trenutku jer je normalno da Zvezda teži ka napretku, da se lestvica podiže iz dana u dan. Želim Zvezdi od srca da ne stavlja pred sebe ciljeve, nego da ih ruši iz dana u dan, imaju sada mogućnost da se u LŠ prikažu u lepom svetlu, znam da stadion daje mnogo, uzima isto jer je pritisak ogroman, ali sam sigurno da će na čelu sa Barakom Baharom to izgledati fenomenalno, pogledao sam par utakmica na pripremama, pojačanja već u sistemu, igraju dobro, mnogo sam srećan da će preskočiti kvalifikacije, da imaju direktan ulazak, da rade na sebi. Bahar je pokazao da je veliki stručnjak i kao zvezdaš iza njega stojim 100 odsto - zaključio je Stanković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading