DEJAN STANKOVIĆ DOBIJA NASLEDNIKA! Legenda italijanskog fudbala seda na klupu Sampdorije!

Autor:

Sport

27.06.2023

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokušaće da vrati klub u Seriju A.

DEJAN STANKOVIĆ DOBIJA NASLEDNIKA! Legenda italijanskog fudbala seda na klupu Sampdorije!

Foto: Tanjug/AP

Trener Sampdorije Dejan Stanković

Poznati italijanski fudbalski trener Andrea Pirlo vodiće u naredne dve sezone Sampdoriju iz Đenove, preneo je italijanski Tutosport.

Pirlo bi u narednih nekoliko dana trebalo da bude predstavljen kao novi trener Sampdorije i baš on će pokušati da vrati posrnulog velikana u Seriju A.

On će na klupi kluba iz Đenove zameniti srpskog stručnjaka Dejana Stankovića, koji je podneo ostavku pošto je Sampdorija ispala iz elitnog ranga italijanskog fudbala.

Pirlo je prošle sezone vodio Karagumruk, ali je dobio otkaz pre mesec dana. On je pre turskog kluba trenirao Juventus.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Andrea Pirlo

 

Podsetimo, Sampdorija je imala katastrofalnu sezonu iza sebe i okončala je takmičenje u Seriji A na poslednjoj, 20. poziciji i to sa samo 19 osvojenih bodova iz 38 kola. Stanković nije uspeo da "izvuče kestenje iz vatre", pa će klub sa armijom vernih navijača iza sebe naredne sezone igrati u Seriji B.

Tokom duge i bogate istorije Đenovljani su osvojili jednu titulu šampiona Italije (u sezoni 1990/91), četiri nacionalna Kupa (1984/85, 1987/88, 1988/89 i 1993/94), kao i jedan Superkup (1991/92), ali i evropski trofej - Kup pobednika kupova (1989/90).

Da li će Andrea Pirlo vratiti Sampdoriju na staze stare slave ostaje da se vidi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading