PRAVOSLAVNI KRST KRASI SINIŠIN GROB! Brat pokojnog Mihe otkrio: Bilo je teško izvesti to u srcu Vatikana, ali pomogli su nam Porfirije i Vlada Republike Srbije

Autor:

Sport

07.07.2023

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dražen Mihajlović otvorio dušu za naš portal.

PRAVOSLAVNI KRST KRASI SINIŠIN GROB! Brat pokojnog Mihe otkrio: Bilo je teško izvesti to u srcu Vatikana, ali pomogli su nam Porfirije i Vlada Republike Srbije

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

Dražen Mihajlović

U Muzeju primenjene umetnosti je u četvrtak otvorena izložba o dve kultne ličnosti životnog stila i fudbala, o Siniši Mihajloviću i Paolu Rosiju.

Tom prilikom je za portal Republika.rs o svom pokojnom bratu pričao Dražen Mihajlović.

Pre svega, otkrio je koji trenutak mu je bio najemotivniji nakon smrti legendarnog Mihe.

- Najemotivniji je bio 29. decembar, dan Sinišine sahrane. Taj put od kuće do bazilike je bio najemotivniji deo. Pomešalo mi se tu nekako tuga, bol, ali i ponos. Zašto ponos? Kada sam video sve te ljude na ulicama koji su izašli iz svojih kola i sišli sa svojih motora dok je prolazio auto sa kovčegom. Oni su izašli i aplaudirali, neki čak i bacali cveće. On je ostavio veliki trag tamo. Znao sam da ga poštuju i vole, ali da je bio baš toliko cenjen, nisam ni ja znao. Hvala im na tome - pričao nam je Dražen, dok mu je glas podrhtavao.

Republika

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

Svečano otvaranje izložbe o Siniši i Paolu

Bio je na utakmici Crvena zvezda - Vojvodina, kada su Sinišini bivši klubovi odali počast preminuloj legendi.

- Nisam bio na italijanskim stadionima, već samo na Zvezdinom. Tu sam bio sa Sinišinom decom Dušanom i Nikolasom. Najemotivniji deo mi je bio kada je Sever podigao kartone sa njegovim likom.

Mihin grob krasi pravoslavni krst, ali to nije bilo nimalo lako izvesti u Rimu.

- U tom momentu kada se sve to desilo, morao sam da vodim računa o svemu, o svakoj sitnici. Bilo mi je bitno da se on tada isprati na način koji priliči jednom pravoslavcu. Nije lako sve to organizovati kada se nalazite u Rimu, u srcu Vatikana. Uz veliku pomoć našeg patrijarha koga smo dizali iz postelje u 22 časa i koji je učinio sve da se krst izradi i dostavi do Rima.

Na kraju je otkrio ko je još pomogao, osim Porfirija, da se sve završi kako dolikuje.

- Svi su nam izašli u susret. Čitava Vlada Republike Srbije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, pa naši ambasadori u Rimu i Vatikanu... Šta god da nam je bilo potrebno, rešavalo se jednim pozivom u najkraćem mogućem roku - zaključio je Dražen.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading