SVE JE JASNO: Ovo je SPISAK Svetislava Pešića za Mundobasket!?

Autor:

Sport

11.08.2023

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon iznenadnog odlaska Nemanje Nedovića nema previše dilema.

SVE JE JASNO: Ovo je SPISAK Svetislava Pešića za Mundobasket!?

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Košarkaška reprezentacija Srbije u jeku je priprema za Mundobasket. Odigran je Akropolis kup u Atini gde je savladan domaćin Grčka, a doživljen je još jedan poraz od starog dužnika Italije.

Ovo su bile prve utakmice dostupne široj javnosti nakon pobeda protiv Poljske i Bosne i Hercegovine iza zatvorenih vrata, a ono što smo videli može doneti i optimizam i brigu. Nije još uvek vreme za dublje analize, nikada se taktičke zamisli ne otkrivaju na prijateljskim mečevima, a bilo je i dobrih momenata.

Nemanja Nedović je odlučio da napusti kamp reprezentacije iz kako je objasnio privatnih razloga. Nije se bek Crvene zvezde osećao prijatno, mentalno nije prisutan, a dokaz za to su slabije partije koje je pružao.

Republika

Foto: Starsport

Nemanja Nedović

 

Nakon brojnih otkaza i povreda, čini se da je konačan spisak putnika na Filipine poprilično jasan, a 12 ratnika koji će predstavljati Srbiju na Mundobasketu će najverovatnije izgledati ovako.

 

PLEJMEJKERI

Aleksa Avramović, Stefan Jović.

Republika

Foto: Starsport

Stefan Jović

 

BEKOVI I NISKA KRILA

Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac.

Republika

Foto: KSS

Bogdan Bogdanović

 

CENTRI

Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Alen Smailagić, Filip Petrušev, Nikola Jović.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Milutinov

 

Ovo je najbolje što je na raspolaganju Srbiji u ovom trenutku. Iako na spisku ima pet visokih igrača, klasični centri su Ristić i Milutinov.

Poziciju krilnog centra će pokrivati Nikola Jović, Filip Petrušev uz pomoć Dejana Davidovca koji bi u ovom sastavu primarno bio krilo.

Marko Gudurić će pomagati Avramoviću i Joviću u organizaciji igre, a tu ulogu u nekim segmentima utakmice može da preuzme i Bogdan Bogdanović.

Ovaj tim ima visinu, dubinu, odlične šutere i igrače zadatka. Ukoliko se sve kockice poslože kako treba, mogli bi momci prijatno da iznenade javnost.

Najbitnija će biti hemija među njima. Dovoljno se pričalo o ljudima koji iz raznih razloga nisu tu, vreme je da se fokus stavi na one koji su žrtvovali svoje leto u nadi da će nas obradovati medaljom. Ukoliko i ne dođe do odličja, bitno je da se vidi želja, borba i napredak.

Bogdan Bogdanović kao predvodnik generacije kaže : "Meni je mnogo drago što sam ovde, majke mi" i treba mu verovati.

Možda Srbija nije u krugu favorita, možda je u očima mnogih otpisana, ali ovi momci su mnogo puta dokazali da nikada ne sme da se odustane od njih.

Nek drugi budu favoriti, Srbija će da igra košarku, a da li će to biti dovoljno vreme će pokazati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading