SAZNAJEMO: Nastavlja se HAOS - grčke navijačke grupe raspisale "LOV NA GLAVE" za Hrvate!

Autor:

Sport

09.08.2023

10:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski huligani su tokom napada pogodili 12-ogodišnju devojčicu.

SAZNAJEMO: Nastavlja se HAOS - grčke navijačke grupe raspisale "LOV NA GLAVE" za Hrvate!

Foto: Tanjug/AP

Bed blu bojsi, navijačka grupa Dinama iz Zagreba, napala je u ponedeljak fanove AEK-a iz Atine kod njihove OPAP arene, a tom prilikom je jedan grčki državljanin izgubio život.

Naime, 29-ogodišnji Mihalis Kacuris je uboden nožem u arteriju, nakon toga je grupa Dinamovih navijača nastavila da ga šutira, a nesrećni momak nije uspeo da preživi i pored dvosatnih napora doktora u atinskoj bolnici.

U napadu hrvatskih huligana je povređeno još desetak momaka, a epilog je da je čak 115 navijača uhapšeno, među njima i 19-ogodišnji D.P. iz Hrvatske, koji se sumnjiči za ubistvo Kacurisa.

Ipak, tu nije kraj haosu u Atini. Kako saznaje portal "Republika", grčke navijačke grupe su raspisale "lov na glave" za Hrvate, koji su učestvovali u sukobu. Naime, Dinamovi huligani su tokom napada povredili i 12-ogodišnju devojčicu koja je sedela u obližnjem kafiću, tako što su je kamenom pogodili u glavu.

To se grčkim grupama, koje su dobro povezane sa grobarima, nikako nije svidelo, pa su se spremili na osvetu Bed blu bojsima. Naime, oni se sada, preko društvenih mreža, spremaju za napad na Hrvate. Takođe, ni "Gate 7", navijačka grupa Olimpijakosa, nije ostala "nema" na događaje u naselju Nea Filadelfija, pa su pokušali da uhvate pripadnike hrvatske navijačke grupe, koje su jurili sve do Bugarske.

Ipak, ni Dinamovi vandali nisu sami u Atini, a kako saznjemo, i oni su imali pomoć, pre svega navijača Panatinaikosa, sa kojima su zajedno napali fanove AEK-a. Veliki broj navijača je pokušao da pobegne iz zemlje na razne načine, neki od njih su uhvaćeni, ali se takođe deo njih i dalje krije u Atini, u štek stanovima.

Videćemo kako će se čitava situacija završiti, ali nema sumnje, Grci će pokušati da na sve načine da uzvrate Hrvatima.

Inače, što se fudbalske strane tiče, prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona je odložen, pa će tako Dinamo biti domaćin prve utakmice, 15. avgusta. Revanš će biti odigran 18. ili 19. avgusta, na OPAP areni u Atini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Sara

09.08.2023 23:53

Stoka odvratna , ubili su coveka, boli ih dupe za nas turiste koji nismo ni oz jebene Hrvatske Kako ce Grci prema nama da se ponasaju a tu smo u Atini, crknite stoko jebena jadna bedna da bog da vam neko rasekao arteriju