HRVATI UBIJALI I PRAVILI HAOS PO ATINI: Dinamo se oglasio SAOPŠTENJEM!

Autor:

Sport

08.08.2023

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestvarna tragedija u prestonici Grčke.

HRVATI UBIJALI I PRAVILI HAOS PO ATINI: Dinamo se oglasio SAOPŠTENJEM!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Dinama iz Zagreba

Jedan navijač AEK-a iz Atine ubijen je noćas, od strane pripadnika navijačke grupe Bed blu bojs, nakon što su hrvatski navijači, u saradnji sa fanovima Panatinaikosa, napali AEK-ove navijače na OPAP areni.

Osim nastradalog momka, čak osmorica navijača su završila u bolnici, a privedeno je oko 100 navijača.

Posle haosa u Atini, Dinamo iz Zagreba je izdao saopštenje.

- GNK Dinamo snažno osuđuje nerede koji su se sinoć dogodili u Atini, u kojima su prema izveštajima grčke policije te grčkih i hrvatskih medija, naši navijači bili uključeni u incident s navijačima grčkog fudbalskog kluba AEK. Takvi događaji nisu u skladu s vrednostima i etikom koje promovišemo kao klub i zajednica

Kao sportska organizacija, uvek smo posvećeni propagiranju fer igre, sportskog duha i pozitivne atmosfere na stadionima. Neredi ne samo da ugrožavaju sigurnost svih prisutnih, već i narušavaju reputaciju fudbala kao sporta koji spaja ljude i kulture.

Izražavamo svoju duboku zabrinutost zbog ovog incidenta. Nažalost, jedna osoba izgubila je život tokom nereda. GNK Dinamo ovim putem želi izraziti iskreno saučešće porodici preminule osobe. Još jednom napominjemo i pozivamo sve navijače Dinama da ne putuju na utakmicu u Grčku s obzirom da je UEFA u dogovoru s policijom donela odluku da se obe utakmice igraju bez gostujućih navijača.

GNK Dinamo ostaje predan stvaranju okruženja u kojem se ljubav prema sportu izražava na pozitivan način, kroz zajedništvo, respekt i saradnju - saopštili su iz Dinama.

Podsetimo, prva utakmica trećeg kola kvalifikacija je odložena, odlučeno je na zajendničkom bezbednosnom sastanku u Atini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading