KI KLAKSVIK NASTAVLJA DA SANJA: Farani pred novom SENZACIJOM - blizu smo ISTORIJE svetskog fudbala!

Autor:

Sport

09.08.2023

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jednom su pogrešili svi koji su otpisali klub sa Farskih ostrva.

KI KLAKSVIK NASTAVLJA DA SANJA: Farani pred novom SENZACIJOM - blizu smo ISTORIJE svetskog fudbala!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Ki Klaksvika

Fudbaleri Ki Klaksvika napravili su novo veliko iznenanđenje, pošto su u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona savladali norveški Molde, rezultatom 2:1 (0:0).

Šampion Farskih ostrva je u prvom kolu napravio neverovatan podvig, pošto su izbacili Ferencvaroš, mađarskog šampiona, pobedivši ga sa čak 3:0 u Budimpešti, nakon što u prvom meču nije bilo pogodaka. Ipak, svi su mislili da je to čista sreća, a da Ki Klaksvik već u narednom kolu čeka izbacivanje.

Svi su se grdno prevarili. Moćni Farani su ovaj put izbacili Haken, švedskog šampiona, pobedom posle penala u drugoj utakmici. Posle remija bez golova u prvom susretu, u revanšu smo videli goleadu, Haken je vodio 2:1, pa 3:2, ali nije uspeo da obezbedi prolaz dalje, a o tome su odlučivali jedanaesterci, koji su na kraju pripali šampionu Farskih ostrva, koji u novoj sezoni tamošnjeg prvenstva ima 16 pobeda na 16 odigranih utakmica.

Voljom žreba, u trećem kolu su naleteli na Molde, a kada su Norvežani početkom drugog poluvremena poveli sa 1:0 u Toršavnu, činilo se da će se okončati najlepša fudbalska "bajka".

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Ki Klaksvika posle trijumfa protiv Hakena

Ipak, sledi novi preokret, a Arni Fredriksberg je sa dva gola "pogurao" svoj tim do pobede, pa tako Ki Klaksvik putuje u Norvešku sa prednošću od 2:1.

Fredriksberg je inače fudbaler koji je obeležio dosadašnji tok kvalifikacija, pošto je postigao već šest golova. Inače, 31-ogodišnji momak vredi svega 175.000 evra, a čitav tim po Transfermarktu se procenjuje na oko 2.700.000 evropskih novčanica.

Inače, šampion države dolazi iz grada Klaksvik, u kom živi oko 5.000 ljudi. Sam stadion u naselju prima 2.000, pa su bili prinuđeni na meč trećeg kola odigraju u Toršavnu, najvećem gradu Farskih ostrva, a čak 4.500 gledalaca je uživo gledalo poduhvati ovih momaka. Čitava država ima oko 55.000 stanovnika, dakle, oko 8% Farana je bilo na glavnom stadionu u državi, a nema sumnje da su ostali pratili meč preko TV-a.

Ki Klaksvik sada čeka obaveza u domaćem prvenstvu, pošto će gostovati Vikinguru, a zatim će u utorak, 15. avgusta, igrati najveći meč u istoriji kluba, a i cele države, pošto će na gostovanju Moldeu pokušati da obezbede plasman u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona.

Treba podsetiti da su ovi momci već obezbedili učešće u minimum Ligi konferencija, a ukoliko naprave novi šok, u plej-ofu za plasman u elitno evropsko takmičenje će igrati protiv Galatasaraja ili ljubljanske Olimpije (turski tim slavio 3:0 u prvom meču).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading