UEFA namestila žreb?! Ukrajince guraju u Ligu Evrope kršeći svoja pravila

Autor:

Sport

07.08.2023

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska kuća fudbala prekršila svoje sveto pravilo, pa će dve ukrajinske ekipe Zorja i Dnjepar moći da se sretnu u plej-ofu za Ligu Evrope.

UEFA namestila žreb?! Ukrajince guraju u Ligu Evrope kršeći svoja pravila

Foto: uefa.com/printscreen

UEFA je prekršila svoje sveto pravilo zarad Ukrajinaca, pa pojedini ljubitelji fudbala smatraju da je Evropska kuća fudbala namestila žreb plej-ofa za Ligu Evrope. Naime, do ove sezone  je izvlačenje kuglica za gotovo sva UEFA i FIFA takmičenja, pa i u drugim sportovima, bili poludirigovano tako da timovi iz istih zemalja nikako nisu mogli da se sastanu, ali je ono od ove godine zanemareno.

Foto: Starsport

Čeka rivala u plej-ofu - Nenad Lalatović

I gle čuda, volja žreba je htela da baš dve ukrajinske ekipe budu potencijalni rivali u plej-ofu za Ligu Evrope. Naime, Zorja koju sa klupe vodi naš Nenad Lalatović, na poslednjoj stepenici čeka bolju ekipu iz dvomeča između Dnjepra i Slavije iz Praga. To znači da će u slučaju da Dnjepar izbaci Čehe jedna ukrajinska ekipa sigurno otići u grupnu fazu Lige Evrope, dok bi druga imala zagarantovano mesto u Ligi konferencija.

Pometnja je nastala čim je na velikom ekranu prikazan potencijalni par plej-ofa, a mnogi su pomislili da je u pitanju greška. UEFA jeste uoči žreba objavila novo pravilo, ali ono nije ponovljeno kada su ukrepteni klubovi Zorja i pobednik dvomeča Dnjepar-Slavija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading