HRVAT OBORIO SVETSKI REKORD: Gvardiol KONAČNO u Sitiju - cifra je NEREALNA!

Autor:

Sport

05.08.2023

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedna od najdužih saga je završena.

HRVAT OBORIO SVETSKI REKORD: Gvardiol KONAČNO u Sitiju - cifra je NEREALNA!

Foto: Tanjug/AP

Joško Gvardiol

Joško Gvardiol, dosadašnji fudbaler Red Bul Lajpciga, novi je igrač Mančester sitija, zvanično su potvrdili klubovi.

Ovo će biti svetski rekord u fudbalu, pošto Gvardiol stiže u Englesku za čak 90.000.000 evra, čime je postao najskuplji defanzivac u istoriji fudblala.

Ovo je bila jedna od najdužih transfer saga ovog leta, Gvardiol je nekoliko puta bio na pragu ekipe koju predvodi Pep Gvardiola, a sada je i zvanično došlo do transfera.

Foto: Tanjug/AP

Erling Haland i Joško Gvardiol

Uvek sam sanjao da ću jednog dana igrati u Engleskoj i da ću to raditi sada sa Mančester Sitijem – posle sezone koju su upravo imali – prava je čast za mene da dođem. Svako ko je video Mančester siti kako igra prošle sezone zna da je to najbolji tim na svetu. Osvojiti sve trofeje, to govori sve što treba da znate o kvalitetu ovog tima. Pridružiti se Sitiju je nešto posebno za mene i moju porodicu. Imam priliku da radim sa Pepom Gvardiolom, takođe, biće neverovatno. Znam da još nisam formiran igrač i siguran sam da će moja igra napredovati pod najboljim trenerom u fudbalu. Povezivanje sa Mateom Kovačićem takođe će biti posebno. On je vrhunski fudbaler i nadam se da ćemo obojica pomoći Sitiju da ostvari još jednu uspešnu sezonu 2023/24, a zatim i kasnije - istakao je Gvardiol.

Podsetimo, Mančester siti je prošle sezone na Etihadu porazio Lajpcig sa nestvarnih 7:0, u meču u kom je Erling Haland porazio Gvardiola, pa ćemo videti kako će se Hrvat snaći u novom klubu, koji ne pamti baš po dobrom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading