BREJDI KUPUJE PO ENGLESKOJ: Slavni kvoterbek postao MANJINSKI VLASNIK poznatog fudbalskog kluba!

Autor:

Sport

03.08.2023

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši igrač Petriotsa i Bakanirsa će biti jedan od vlasnika legendarnog tima.

BREJDI KUPUJE PO ENGLESKOJ: Slavni kvoterbek postao MANJINSKI VLASNIK poznatog fudbalskog kluba!

Foto: Tanjug/AP

Proslavljeni igrač američkog fudbala Tom Brejdi postao je manjinski vlasnik Birmingema, saopštio je danas engleski fudbalski klub na zvaničnom sajtu.

Brejdi (46) je kupovinom određenog broja deonica postao manjinski suvlasnik engleskog drugoligaša i odmah je dobio funkciju predsednika Savetodavnog odbora kluba.

Brejdi se smatra jednim od najboljih igrača američkog fudbala svih vremena, jer je čak sedam puta osvajao NFL titulu što je rekord u američkom fudbalu.

Foto: Tanjug/AP

Tom Brejdi, legendarni kvoterbek

Birmingem je poslednji put u Premijer ligi igrao u sezoni 2010/11, kad je osvojio Liga kup pobedom nad Arsenalom u finalu, a zatim se preselio u niži rang i za 12 godina ne samo da nije uspeo nijednom da uđe u englesku elitu, već je često bio pred ispadanjem u treći rang.

U julu ove godine većinski vlasnik kluba je postao Tom Vagner koji je kao dugoročni cilj postavio finansijsku konsolidaciju i povratak kluba u Premijer ligu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading