DELIJE U TRANSU: Zvezdin DŽEKPOT zbog kog Hrvati PLAČU!

Autor:

Sport

03.08.2023

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Transfer koji je, gotovo sigurno, odredio tok sezone za šampiona Srbije.

DELIJE U TRANSU: Zvezdin DŽEKPOT zbog kog Hrvati PLAČU!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde slave gol Krasoa

Žan Filip Kraso, prošlogodišnji napadač francuskog drugoligaša Sent Etjena, stigao je u ovom prelaznom roku na Marakanu, kao čovek koji će predvoditi napad Crvene zvezde u predstojećoj sezoni.

Nekoliko imena je bilo u opticaju, međutim, izbor Baraka Bahara i njegovog stručnog štaba je pao na Krasoa, a već po prvih par mečeva se vidi da u tome nisu pogrešili.

Reprezentativac Obale Slonovače je u pripremnim utakmicama pokazao da u potezu može da ostavi defanzivce iza sebe, pogađao je mreže protivničkih golmana, asistirao svojim saigračima, a u istom ritmu je nastavio i na otvaranju Superlige Srbije, gde je za svega 57 minuta na terenu postigao dva pogotka, u pobedi od 5:0 protiv Vojvodine.

Republika

Foto: Starsport

Žan Filip Kraso u dresu Crvene zvezde

Osim što su dobili ubitačnog golgetera, navijači Zvezde mogu biti srećni zbog još jedne stvari - Kraso je vrlo lako mogao da završi u Dinamu iz Zagreba.

- Jednostavno nisu sigurni koji je to igrač pojačanje za Dinamo, a koji nije. Nikako da prelome. Eto, saznajem da je Žan Filip Kraso (26), ovih dana u srpskim medijima na sva usta hvaljeni napadač Crvene zvezde, koji je briljirao u debiju protiv Vojvodine i očekuje se da bude Zvezdin glavni golgeter u Ligi šampiona, bio prvo ponuđen Dinamu, i to besplatno, odnosno bez odštete, jer je napustio Sent Etjen kao slobodan igrač, a na Transfermarktu je procenjen na šest miliona evra i može se očekivati da će mu cena samo rasti. Gde su mudrijaši sa multimilionskim ponudama? Dinamovi čelnici su oklevali, procena je bila da Afrikanac nije za 'Modre' i kao u nekim bivšim vremenima, Zvezda je uskočila i odvela ga na Marakanu. Možda bi Mamić u ovom slučaju bolje reagovao, možda bi pristao dati mu i nešto veću platu od proseka najbolje plaćenih Dinamovih igrača, navodno je tražio pola miliona evra za potpis i oko 800-900 evra godišnje plate, što se ne čini puno ako znamo da je jedan prosečni stoper i osvedočeni kikser kao što je Teofil-Katerin zarađivao 1,2 miliona, da ne spominjemo neke druge promašaje, no ostaje činjenica da svi ti nazovi uspešni i sposobni menadžeri, koji tvrde da bi Dinamo trebalo da prodaje svoje igrače za desetke miliona evra, imaju mogućnost pokucati na vrata 'Modrih' i donesu unosnije ponude - navodi se u tekstu koji Ivica Medo potpisuje na sajtu "gol.dnevnik". 

I dok su se na Maksimiru premišljali oko Krasoa, na Marakani su ugrabili trenutak i sebi obezbedili pravi "džekpot", pošto nema sumnje da će napadaču cena porasti nakon sezone u elitnom evropskom takmičenju.

Treba podsetiti da Kraso nije jedini igrač koji je bez plaćenog obeštećenja stigao u redove Crvene zvezde. Na isti način, šampion naše zemlje je osigurao i dolazak Pitera Olajinke iz Slavije iz Praga, odnosno Marka Stamenića iz Kopenhagena.

Foto: Starsport

Marko Stamenić je stigao iz Kopenhagena

Kada se uzme u obzir da Kraso, makar po specijalizovanom sajtu "Transferkmarkt", vredi šest miliona, Piter Olajinka milion manje, dok je Marko Stamenić procenjen na 500.000 evra (bio bi i više da Kopenhagen nije odlučio da ga "prikuje" za klupu, nakon što je potpisao ugovor sa crveno-belima), jasno je da su u Zvezdi ovog leta odradili sjajan posao, pošto su bez ijednog evra za transfere obezbedili potpis trojice igrača, koji zajedno vrede 11.500.000 evra.

Podsetimo, osim njih, u Beograd su još stigli i Omri Glazer, Admund Ado, Miloš Degenek i Uroš Kabić, a spominje se da bi na Marakanu mogao još jedan štoper.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading