OTKRIVAMO TEKTONSKE PROMENE U STRUČNOM KADRU ŠAMPIONA: Dronovi i radio-veza PAZE Baharovu Zvezdu!

Autor:

Sport

01.08.2023

06:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neka nova Crvena zvezda, kako na terenu tako i pored njega!

OTKRIVAMO TEKTONSKE PROMENE U STRUČNOM KADRU ŠAMPIONA: Dronovi i radio-veza PAZE Baharovu Zvezdu!

Foto: FK Crvena zvezda

Barak Bahar sa stručnim štabom

Osim što u novoj sezoni šampiona Srbije odlikuje brz i atraktivan fudbal, trener Barak Bahar sa svojim inovativnim metodama i modernim poimanjem fudbala želi da unapredi svaki segment rada i greške svede na minimum.

Stoga, angažovana je prava mala vojska pomoćnika, među kojima je i analitičar Vladimir Simić.

Dokle ide pedanterija i temeljitost u poslu Izraelca i njegovog stručnog štaba, svedoče reči našeg sagovornika Simića, koji je prošle sezone bio zaposlen u Grafičaru, a od ove je prekomandovan na Marakanu. Novina je i direktna veza trenera analitičara na tribini i ostatka stručnog štaba na klupi:

- Uspostavljena je direktna veza uživo i sve situacije koje mi kodiramo oni mogu da pogledaju i vraćaju na usporeni snimak. To nam pomaže ako protivnik nešto promeni ili primetimo neke stvari koje bismo mogli da unapredimo ili popravimo. Takođe, ako smo u nekom parametru slabi, isto možemo ispraviti sve. Uvek imaju pravu informaciju, trka je s vremenom i bitno je da im što pre dostavimo da bi mogli da reaguju - kaže Simić i otkriva da je dolaskom Bahara bio prinuđen da nauči da upravlja dronom.

 

- To je novina koju su oni zahtevali, tražili su ko bi se time bavio i ja sam prihvatio odgovornost na sebe. Imao sam u početku dečka koji mi je pomagao s tim stvarima, ali sam se u međuvremenu osamostalio i sada mogu sam da snimam i treninge i utakmice, šta god treba. Nije bilo lako, odgovornost je velika, taj dron je skup, ali tu sam, unapređujem sebe, sve dižemo na viši nivo, imamo i nove softvere koji se koriste, taj lajv je ubačen da bismo povećali performanse, unapredimo igru i greške svedemo na minimum.

Zaduženja su striktna.

- Sve je detaljno i ništa se ne prepušta slučaju. Dosta se bazira na sastancima i analizama, a konkretno, moj deo posla su prekidi. Ofanzivni i defanzivni prekidi, kako naši tako i protivnički. Dosta se gleda utakmica, do detalja žele sve da znaju. Ako je trener protivničkog tima vodio neku drugu ekipu ranije, žele da znaju i kako je tamo radio. Dosta rade na sitnim detaljima i svaki prekid koji se desi na utakmici nam je bitan. Uz mene su tu još dva analitičara, ali se oni bave timskom analizom - zaključio je Vladimir Simić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (1)

Loading
usput

01.08.2023 07:32

Ne izmišljaj te , igraj te fudbal. Fudbal je jedna lepa i jednostavna igra koju treba da igraju fudbalski talenti a ne mamini o tatini sinovi........