Barak Bahar diriguje SAVRŠENIM crveno-belim orkestrom: Navijači u TRANSU, ova Zvezda može da POMERI GRANICE!

Autor:

Sport

27.07.2023

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Uprava je vredna, trener taktičan, golman brani k'o da nije normalan, nigde nema tako čvrste odbrane, napadači brzi daju golove", delije ovo konačno mogu da zapevaju sa razlogom.

Barak Bahar diriguje SAVRŠENIM crveno-belim orkestrom: Navijači u TRANSU, ova Zvezda može da POMERI GRANICE!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Kakva Zvezda? Strašna Zvezda!

Ovo je najbolji opis svega što su izabranici Baraka Bahara uradili u pripremnom periodu. Ako se po jutru dan poznaje, ovo bi mogla da bude istorijska sezona za tim sa Marakane koji će se takmičiti na tri fronta - u Ligi šampiona, Superligi i Kupu Srbije.

Ciljevi su dupla kruna i iskorak u Evropi, te plasman u nokaut fazu elitnog takmičenja, a onda, zašto da ne, i nešto više! Utakmica protiv Fiorentine (5:0), finaliste prošlogodišnjeg izdanja Lige konferencija i Kupa Italije, pokazala je svu moć šampiona Srbije i sa razlogom bacila delije u trans. 

Uprava je vredna, trener taktičan, golman brani k'o da nije normalan, nigde nema tako čvrste odbrane, napadači brzi daju golove - ovu pesmu delije konačno neće pevati ironično, već zato što se na Marakani zaista stvara magija!

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Delije imaju razloga za radost

 

Kada uporedimo ovaj tim Zvezde sa onim od prošle godine dolazimo do zaključka da će crveno-beli definitivno imati sezonu za pamćenje. Krenimo redom...

Za početak, dirigent savršenog orkestra - Barak Bahar! Izraelac je za kratko vreme pokazao daleko više nego Miloš Milojević i njegov prethodnik Dejan Stanković i pokazalo se da su čelnici tima sa Marakane napravili jedan od najboljih poteza u novijoj istoriji kada su Izraelca stavili na klupu.

Sve funkcioniše savršeno, niko i dalje nije nezadovoljan, šansu dobijaju i stranci i Zvezdina deca, a rezultati dolaze. 

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Barak Bahar

 

U pripremnom periodu Zvezda je pokazala koliko je jaka, te je pobeđivala kvalitetne evropske klubove poput Zenita (2:1), Fenerbahčea (3:1) i Fiorentine (5:0), a padali su i Nefči (4:0), Borac iz Banjaluke (2:0), selekcija Užica (3:1) i TSC (3:0). Dakle - sedam utakmica, isto toliko pobeda uz 22 postignuta i samo tri primljena gola. Impresivno!

Druga velika promena u odnosu na prošlu sezonu je ona na golu. Puno prašine diglo se posle odluke da se Milan Borjan skloni sa gola, a mesto prepusti novajliji Omriju Glazeru.

Javnost je bila podeljena, ali je Izraelac dokazao da je u ovom trenutku pravi izbor, te da mesta za emocije nema. Glazer deluje sigurno i motivisano, te nema dileme da će biti pravi zid ispred gola i trenutno uliva veliku sigurnost svim navijačima.

Republika

Foto: Starsport

Omri Glazer

 

Kada se pogleda defanziva - otišao je Strahinja Eraković, ali je Zvezda dokazala da može bez njega, ali čak i bez Aleksandra Dragovića koji nije bio u timu protiv Fiorentine. Samo tri primljena gola na sedam utakmica od kojih su neke bile protiv veoma jakih ekipa jasno govore da će i ova linija tima funkcionisati besprekorno.

U veznom redu je konkurencija ogromna, ali i veoma zdrava! Menjali su se igrači i crveno-beli su dobili na čvrstini, trčanju, kreativnosti, završnici... Uz sve to, upravo će broj igrača u veznom redu omogućiti Baharu da kombinuje, te da u svakom trenutku i takmičenju ima nekoliko kvalitetnih opcija. Prošle sezone je to bio problem jer je Milojević imao manji fond igrača i to se osetilo u Evropi gde je Zvezda eliminisana pre vremena.

Za kraj, napadači! E, ovde se može osetiti najveća razlika... Umesto Pešića i Rakonjca sada su tu Olanjinka i Kraso koji od prvog dana rešetaju mreže rivala.

Republika

Foto: Starsport

Olajinka i Kraso slave gol protiv Fiorentine

 

Zvezda deluje ubojito i u centralnom delu napada, ali i sa krila gde dominiraju Bukari, Mitrović, Ivanić, Katai, ali i mladi Šljivić, a tek se očekuje da eksplodira novajlija Kabić. Protivničke odbrane širom Evrope biće u strahu od Zvezdinog napada.

Još jedan veoma bitan faktor mora da se napomene - Barak Bahar je šansu dao i mlađim fudbalerima te su u prvi plan na pripremama iskočili pomenuti Jovan Šljivić, ali i Kosta Nedeljković i Vladimir Lučić. Deca iz omladinske škole Crvene zvezde iskoristila su to što su "bačeni u vatru" te su pokazala da na njih može ozbiljno da se računa.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Kosta Nedeljković

 

Jedina potencijalna mana i loša stvar mogla bi da bude upravo rana dominacija Crvene zvezde. Već na pripremama crveno-beli su dostigli strašnu formu koju je teško održavati tokom čitave sezone. Ipak, tim stručnjaka radi sa Barakom Baharom i nema dileme da znaju svoj posao, a i velika rotacija omogućava Izraelcu da menja kada ne bude išlo, te bi ovaj potencijalan problem brzo mogao da se reši.

Dakle, kada se sve sabere i oduzme, Crvena zvezda ove sezone ima daleko bolji tim nego prošle. Trener, golman, defanziva, vezni red, napadači, mlađi fudbaleri... Sve je na višem nivou i možda je konačno vreme za iskorak u Evropi.

Šta vi mislite, koliko daleko Crvena zvezda može u Ligi šampiona ove sezone?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading