NIŠTA MU NIJE JASNO: Sudijski ekspert ŠOKIRAN arbitražom u Bačkoj Topoli - gomila pitanja bez odgovora!

Autor:

Sport

30.07.2023

17:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bura posle derbija na TSC areni se ne stišava.

NIŠTA MU NIJE JASNO: Sudijski ekspert ŠOKIRAN arbitražom u Bačkoj Topoli - gomila pitanja bez odgovora!

Foto: Starsport

Sudija Mitić tokom derbija u Bačkoj Topoli

Derbi prvog kola Superlige Srbije između TSC i Partizana (3:3) obilovao je uzbuđenjima. Čak šest golova, preokreti, pune tribine zaista su opravdali takav epitet. Međutim, senku na spektakl u Bačkoj Topoli bacile su mnogobrojne greške sudije Milana Mitića i njegovih pomoćnika, kako mahača, tako i u VAR sobi.

U taboru gostiju bili su besni i taksativno su pobrojali sve grehe arbitara, koje su okarakterisali kao - silovanje Partizana.

- Gledaoci su imali priliku da vide deljenje (ne)pravde sudije Milana Mitića! Od samog početka spojio je dve karakteristike - veliko neznanje i tendenciozno suđenje protiv Partizana. Teško je i pobrojati sve greške, pa ćemo samo one najočiglednije: Kod prvog gola TSC jedan od igrača se nalazi u ofsajdu i ima uticaj na igru pre šuta. U situaciji kada igrač Stojić bez lopte namerno i grubo udara Nikolića za sudiju Mitića nema ničeg spornog. Vrhunac neznanja i namere da ošteti Partizan pokazao je kada je označio kraj poluvremena, pa dosudio sporan jedanaesterac za TSC! Ovom sudiji nije prvi put da ovo čini. Provokativno se i otvoreno smejao u lice Partizanovim igračima, treneru i simpatizerima tokom cele utakmice, a i nakon završetka iste. U drugom poluvremenu poništava regularan gol Markovića usled navodnog ofsajda Šćekića. Potom propušta da start Cvetkovića sankcioniše drugim žutim kartonom. Nezasiti delilac nepravde Mitić izmislio je kazneni udarac za TSC iako se start Pantića dogodio van kaznenog prostora. I, kao šlag na tortu, na kraju utakmice svojevoljno je produžio meč pet minuta i omogućio da TSC gol postigne van vremena koje je bilo određeno za nadoknadu - poručuju, između ostalog, iz Humske.

U Bačkoj Topoli, takođe, tvrde da je sudija grešio, ali...

- Bilo ih je na obe strane. Suđenje je bilo prihvatljivo. Ne bi trebalo da se bavimo suđenjem posle ovakve utakmice. Ne bi trebalo da to bude praksa, da vršimo pritisak na Sudijsku organizaciju. Ja ova Partizanova saopštenja doživljavam kao pritisak na njih. To ne treba raditi. Greške, ako ih je bilo, nisu bile namerne. Utakmica je bila vrhunska. Oni su dobili penal, mi isto, promašivali i jedni i drugi. Suštinski - spektakl. Kada smo mi bili oštećeni, nismo se žalili. To je normalno, imamo mlade sudije, to je sve deo posla. Mi i Partizan treba da gledamo da unapređujemo igru, a ne da se bavimo suđenjem. Moramo biti dostojanstveni - rekao je za naš portal Janoš Žemberi, predsednik TSC.

Đurović: Nije mi jasno...

Analizu smo tražili od sudijskog eksperta Rake Đurovića.

- Bilo je vrlo simptomatičnih odluka na štetu Partizana. Za mene najupečatljivija jeste ona kada je poništen gol zbog ofsajda Šćekića. Nije mi jasno zašto se umešao VAR ako je sudija dobro video situaciju. Takođe, na drugoj strani golman TSC je ispravno startovao i nije bilo penala za crno-bele - rekao je Đurović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Ranko

30.07.2023 20:26

Ovaj sudija i var doba su oštetili FK Partizan i poklonili bod TSC. Da ima pevde njima bi bilo zabranjeno najmanje godinu dana da sude, a utakmica bi se poništila. Ovako na sve načine se utiče da FK Partizan ne bori se za titulu, to se zadnjih 4 godina radi. Što se to toliko godinama unazad radilo FK Partizan, plašeći se da kada u derbiju pobedi FK Partizan sigurno osvaja prvenstvo, pa onda na svakakav način se oštećuje klub, na raznim utakmicama kada dođe derbi već ljuti rival bega od 6-12 bodoba na taj način da derbi ništa ne donosi. C. Zvezda, njeni se mečevi produžava ju dok C. Zvezda ne pobedi, izmišljaju se penali.