LETONCI ILI AZERI? Evo ko je NEPOŽELJAN rival Partizanu!

Autor:

Sport

25.07.2023

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli saznali potencijalnog protivnika u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije.

LETONCI ILI AZERI? Evo ko je NEPOŽELJAN rival Partizanu!

Foto: Starsport

Voljom žreba je odlučeno u ponedeljak da fudbaleri Partizana evropsku misiju nove sezone krenu protiv boljeg iz dvomeča Sabah (Azerbejdžan) - RFS Riga (Letonija).

Pao je kamen sa srca svima u Humskoj, kada su izbegli protivnike poput mađarskog Debrecina ili kiparskog AEK-a iz Larnake, koji takođe spada u red kvalitetnijih od pomena dva kluba iz zemalja članica nekadašnjeg Sovjetskog saveza.

Prethodnih godina crno-beli su lakše izlazili na kraj sa klubovima iz Azerbejdžana nego Letonije, a budući da će "parni valjak" igrati protiv Sabaha ili RSF-a, u Humskoj se nadaju da bi to mogao da bude klub iz Baltičke države.

Republika

Foto: Starsport

Bibras Natho je bio jedini strelac protiv RSF-a

Pod komandom Sava Miloševića u sezoni 2020/2021 Partizan je igrao samo jedan meč protiv RSF-a i trijumfovao golom Bibrasa Natha iz penala, ali su Letonci tada zadali mnogo muka svom budućem protivniku.

Sa druge strane, Sabah je nepoznanica za sve u Humskoj, međutim, ako se zna da su crno-beli pre devet godina u poslednjem međusobnom okršaju rutinski oba puta dobili Nefči (u Beogradu 4:2, u Bakuu 2:1), jasno je da će Partizan pre želeti duel sa Sabahom, nego novo mučenje sa RFS-om.

Iako na papiru slovi za favorita protiv oba rivala, grobari im sigurno ne bi oprostili, posle katastrofalne sezone u Superligi Srbije i osvojenog četvrtog mesta (najlošijeg od raspada bivše Jugoslavije), da se ponove nela stara blamiranja.

Grupu tih mečeva, svakako, čine, brodolomi u duelima sa Makabi Petah Tikvom, irskim Šamrokom, estonskom Florom...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading