KALULU NOVI RIKARDO! Odbio Zvezdinog dželata, Turke, Francuze, pa u Humskoj poručio: "Brz sam i pravim razliku"

Autor:

Sport

25.07.2023

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni motiv dolaska je što ću imati priliku da uvedem tim u Ligu konferencije, poručuje sedmi novajlija Partizana ovog leta

KALULU NOVI RIKARDO! Odbio Zvezdinog dželata, Turke, Francuze, pa u Humskoj poručio: "Brz sam i pravim razliku"

Foto: FK Partizan

Aldo Kalulu (27) novi je fudbaler Partizana! Dojučerašnji napadač francuskog Sošoa u Humsku je stigao kao slobodan igrač i biće zamena za Rikarda Gomeša, koji se nedavno otisnuo u katarski El Šamal.

Đak omladinske škole Liona ujedno je i reprezentativac Demokratske Republike Kongo, a stavio je paraf na trogodišnji ugovor.

Karijeru je gradio još u Bazelu i Svonsiju i biće sedmo ovosezonsko pojačanje Partizana posle Aleksandra Jovanovića, Nikole Antića, Nemanje Nikolića, Ksandera Severine, Aleksandra Šćekića i Frenka Kanutea.

- Volim da igram u centralnom delu napada, nema veze da li kao devetka ili kao lažna devetka, mogu i da pomognem po stranama ali najbolje se osećam u centralnom delu ofanzive - rekao je Kalulu i osvrnuo se na individualne kvalitete:

- Brz sam, volim da imam loptu. Volim i duple pasove, timski sam igrač. Umem da napravim razliku i u duelima jedan na jedan... To su sve načini na koje mogu da pomognem timu.

Uprkos činjenici da su za njegove usluge interesovanje pokazali Makabi iz Haife, dželat Zvezde iz prošlogodišnjih kvalifikacija za LŠ, francuski Mec i turski klubovi, Kalulu se odlučio za crno-bele.

- Nisam znao mnogo i Partizanu ranije, imao sam neke prijatelje koji su igrali u Beogradu, u Partizanu i Crvenoj zvezdi, znam za rivalstvo između klubova, ali ovde sam da učim o tome i da sve doživim svojim očima. Naravno, video sam sijaset video klipova o navijačima crno-belih, na košarci, na stadionu, jedva čekam da to sve osetim na svojoj koži. Jedna od najvažnijih stvari za moj dolazak ovde i glavni motiv je bilo to što ću imati priliku da uvedem tim u Ligu konferencije i da potom napravimo dobar rezultat - rekao je Aldo.

Na njegovu odluku uticale su i smernice saigrača Frenka Kanutea.

Republika

Foto: FK Partizan

IMAĆE DRUŠTVO: Frenk Kanute

- Kanute je dobar momak, moj prijatelj. Susreli smo se u restoranu kada sam došao u Beograd, pričao mi je o gradu i klubu, i to što mi je rekao bilo je dovoljno da odlučim da dođem ovde. Uticao je da dođem ovde. On je takođe bio oduševljen i pozitivno iznenađen tako da zaista mislim da ćemo napraviti dobre stvari sa Partizanom. Značiće mi pri adaptaciji, ali umem da pričam i na engleskom, sve razumem tako da nije stvar u jeziku, ipak još je bolje ako imam nekog svog uz sebe -  zaključio je Aldo Kalulu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading