NIKADA NEĆU ZABORAVITI TAJ DAN: Emotivna ispovest Dragiše Gudelja, kome je srce STALO NA TRI MINUTA!

Autor:

Sport

20.07.2023

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čitav fudbalski svet je sa strepnjom gledao ka Španiji.

NIKADA NEĆU ZABORAVITI TAJ DAN: Emotivna ispovest Dragiše Gudelja, kome je srce STALO NA TRI MINUTA!

Foto: Printscreen/twitter

Svi se dobro sećaju 25. marta, dana kada je srpskom fudbaleru Dragiši Gudelju srce stalo na tri minuta.

Fudbaler Kordobe se tokom ligaške utakmice srušio na teren, a svi su odmah pomislili na na najgore. Ipak, brat Nemanje Gudelja, reprezentativca Srbije, uspeo je da se izvuče, a 111 dana posle ove situacije se vratio na teren, u prijateljskom meču protiv Sevilje.

Sada je Dragiša otvorio dušu, a u razgovoru za Marku je istakao kako je proživeo najteže trenutke u životu.

Kada sam znao i kada mi je bilo jasno da ću ponovo igrati, samo sam mislio da moram da budem jači nego ikad. Bilo mi je veoma jasno to. Zato sam hteo odmah da dam sve od sebe. Zahvaljujem Bogu što sam se vratio na teren i što mogu da se borim za ono što sam radio celog života. Osećao sam se dobro, samouvereno i veoma snažno. Veoma sam srećan što sam se vratio i što mogu da razmišljam samo o tome šta nas čeka, da imam dobru predsezonu i da budem spreman za početak lige - istakao je Dragiša Gudelj na početku razgovora.

Foto: Instagram/Printscreen/nemanjagudelj

Dragiša Gudelj

Dodao je da su za njim izuzetno teški meseci.

Živeo sam prilično teške mesece, fizički i mentalno. Naročito na mentalnom nivou. Bilo je mnogo emocija i mnogo sumnji, sa mnoštvom testova koje sam morao da uradim. To je bio duži proces. Srećom sve je prošlo u najboljem redu i imam priliku da nastavim da radim ono što najviše volim. Mnogo sam naučio ovih meseci koji su mi dali mnogo kao osobi i kao igraču da rastem.

Istakao je da mu je Kristijan Eriksen puno pomogao, pošto se Danac našao u sličnoj situaciji 2021. godine.

- Eriksen mi je mnogo pomogao. U prvoj nedelji boravka u bolnici mnogo sam pričao sa njim telefonom. Savršeno me je razumeo i mogao je da mi da pravi savet.

Dragi ističe da se seća svega iz tog dana, izuzev tih desetak minuta.

- Da, sećam se dosta toga, skoro svega, osim tih sedam ili 10 minuta. Otkako sam pao na travu više se ničega ne sećam. Kada sam se probudio na nosilima, da, od te sekunde se svega sećam. Video sam ljude u blizini i stavljali su me u ambulantna kola, a onda sam pitao 'Šta mi se desilo?' I rekao sam treneru da ne mogu da se skinem, da želim da nastavim. Nisam znao šta mi se desilo, mislio sam da me je nešto pogodilo.

Foto: Instagram printscreen/dragigudelj

Dragiša i Nemanja Gudelj

Gudelj ističe da nije mogao da poveruje kada je čuo da mu je srce zapravo stalo na tri minuta.

- Čudno je jer sam se osećao dobro, mada sa mnogo adrenalina, očigledno. Onda sam video oca i njegovo lice... Rekao je, "Dragi, opusti se, smiri se odmah". I sa njegovog lica sam video da mi se nešto ozbiljno desilo i da treba da se smirim. Jednom mi je u ambulantnim kolima doktor rekao šta mi se desilo. A kada vam kažu da vam je srce stalo na tri i po minuta, svet takođe staje na nekoliko sekundi. Ne znam kako da objasnim svoj osećaj kada mi je rečeno.

Za kraj, dodao je da nikada neće zaboraviti taj dan.

- Video sam slike i suze su nekontrolisano počele da idu. Ne znam da li ću ikada zaboraviti taj dan, ja sam u krevetu. Otac i brat su mi rekli da ne vidim ništa, ali kada ti se ovako nešto desi, osećaj je jači od glave. Vidiš sebe kako padaš na zemlju, ne pomerajući se, znajući da ti je srce stalo. I vidite svog oca i njegovu reakciju, ljude, moje saigrače... To je video koji boli, pa kad sam ga ugasio hteo sam da zaboravim. Nisam ga više gledao i zato sam prvih mesec dana ukunuo Instagram profil. Slike su bile svuda, na društvenim mrežama, a ja to više nisam želeo da gledam - ispričao je Dragiša Gudelj.

Inače, Dragiša Gudelj je produžio ugovor sa Kordobom, pa će za ovaj klub nastupati do 2025. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading