DEKI JE NAJPONOSNIJI NA SVETU! Doš'o je i taj dan! Stankovićevi sinovi ZAJEDNO u istom timu!

Autor:

Sport

19.07.2023

09:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Filip i Aleksandar nastupili su na utakmici nero-azura.

DEKI JE NAJPONOSNIJI NA SVETU! Doš'o je i taj dan! Stankovićevi sinovi ZAJEDNO u istom timu!

Foto: Profimedia

Dejan Stanković

Proslavljeni fudbaler, a kasnije i trener Crvene zvezde Dejan Stanković je bez angažmana otkako se rastao sa Sampdorijom, koja nije uspela da sačuva status u Seriji A.

To je omogućilo legendarnom reprezentativcu da gleda prijateljske utakmice evropskih klubova, a naročito je koncentrisan na mečeve Intera, jer su u prvom timu italijanskog giganta njegovi sinovi, koji su u duelu sa švajcarskim Luganom upisali nastupe za finalistu Lige šampiona!

Inače, Dekijev najstariji sin Stefan odavno je izašao iz fudbala, ali su zato njegova dva mlađa brata u ozbiljnoj konkurenciji za prvi tim Intera naredne sezone. Stariji Filip počeo je meč protiv Švajcaraca ispred mreže, dok je najmlađi Aleksandar kročio na teren u nastavku duela. Inter je ovu prijateljsku utakmicu rešio u svoju korist (3:0), a ostaje da se vidi koliku će minutažu dvojica Stankovićevih sinova "zaslužiti" kod trenera Inzagija.

 

 

Za mlađe treba podsetiti da je Dejan posle stasavanja u omladinskom pogonu Teleoptika, a potom i Crvene zvezde, postao prvotimac srpskog šampiona i već kao tinejdžer zablistao u punom svetlu. Delije se još uvek sećaju s ponosom njegove majstorije protiv Kajzerslauterna u tadašnjem Kupu pobednika Kupova, da bi kasnije napravio transfer u Italiju, gde je blistao u dresovima Lacija i upravo Intera. Za giganta iz Milana nastupao je gotovo deset godina.

Ostalo je upisano da je za nero-azure odigrao 326 utakmica i postigao 42 gola, što mu je bio najblistaviji i najtrofejniji period u karijeri. Čak pet puta je osvajao Skudeto, po četiri puta podizao pehar kupa Italije i Superkup Italije, a 2010. godine bio je deo legendarne generacije koja je sa Žozeom Murinjom pokorila Evropu i podigla čuvenu "tripletu" (prvenstvo, kup, Ligu šampiona). Godinu dana kasnije dominaciju su potvrdili na Svetskom prvenstvu klubova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading