OZBILJAN NOVAC JE U PITANJU! Evo koliko su Zvezda i Partizan ZARADILI od Svetskog prvenstva u Kataru!

Autor:

Sport

13.07.2023

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli u daleko većem plusu.

OZBILJAN NOVAC JE U PITANJU! Evo koliko su Zvezda i Partizan ZARADILI od Svetskog prvenstva u Kataru!

Foto: Starsport

Šampion Srbije Crvena zvezda zaradila je 670.714 dolara od učešća njenih igrača na Svetskom prvenstvu u Kataru, objavila je Svetska fudbalska federacija (FIFA).

Kako je saopšteno, preko 200 miliona dolara podeljeno je na 440 klubova čiji su fudbaleri nastupali na najvećoj fudbalskoj smotri prošle godine. Na Mundijalu ukupno je boravilo 832 igrača, za svakog od njih klubovi za koji nastupaju ili su nastupali prihodovali su određenu svotu novca, po minutaži koju su imali, kao i broju dana koji su proveli na Prvenstvu sveta.

Inače, klub sa Marakane je na Mundijalu u Kataru imao tri fudbalera: reprezentativci Kanade i Gane Milan Borjan i Osman Bukari, kao i Piksijev "orao" Strahinja Eraković, kao deo selekcije Srbije. Borjan i Bukari bili su standardni u svojim reprezentacijama, koje nisu uspele da se plasiraju u nokaut fazu.

Republika

Foto: Starsport

Strahinja Eraković i Osman Bukari

Napadač iz Gane bio je čak i strelac na meču protiv Portugala. Sa druge strane, Strahinja Eraković nije zaigrao za nacionalni tim Srbije na Mundijalu, ali svakako je bio tu prisutan, zbog čega je Zvezda dobila novac. Osim toga, Zvezda je imala pravo na zaradu i od Miloša Degeneka, koji je u leto 2022. godine napustio stadion "Rajko Mitić", a bio je deo nacionalnog tima Australije na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Foto: Starsport

Takuma Asano

Ukupno, FIFA je Zvezdi na osnovu učešća ta tri fudbalera uplatila ravno 670.714 dolara, što je sasvim solidna suma.

Pored crveno-belih, profitirao je i Partizan, bez obzira na činjenicu da u Kataru nije imao nijednog predstavnika. Klubuiz Humske zaradu je doneo Japanac Takuma Asano, član "samuraja", koji je 2021. godine neslavno završio boravak u crno-belom dresu i to tako što je zatražio raskid ugovora.

Pravila FIFA su sledeća. Svaki klub za koji je igrač učesnik Svetskog prvenstva igrao u prethodne tri sezone, počev od 2020/21, ima pravo na zaradu. Asano je, podsetimo, ugovor raskinuo u aprilu 2021. godine, samim tim i Partizan ima pravo na naknadu od 83.953 evra!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading