HAOS NESTANAK DIJABATEA NIJE IZOLOVAN SLUČAJ U HUMSKOJ: Fudbaleri iz Partizana beže kao iz rata

Autor:

Sport

06.07.2023

23:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Negativan trend započeli Moreira i Žiković, a nastavili Gogua, Dinga, Asano...

HAOS NESTANAK DIJABATEA NIJE IZOLOVAN SLUČAJ U HUMSKOJ: Fudbaleri iz Partizana beže kao iz rata

Foto: Starsport

Fuseni Dijabate

Nešto je trulo u ulici Humskoj... Fuseni Dijabate, vihorno krilo FK Partizan, treći put kasni na klupsko okupljanje nakon pauze, a lagani osvrt na godine iza nas govori da slučaj fudbalera iz Malija nije jedini koji je potresao crno-beli tabor.

No, krenimo redom, od prve pobegulje. Portugalski fudbalski virtuoz Almami Moreira u ekspresnom roku uvukao se pod kožu navijačima Partizan, ali isto tako brzo prerastao je u izdajnika, budući da je iznenada i nakon nepune četiri godine napustio klub tokom priprema u Antaliji 2011. Razlog je bio želja za promenom sredine, s kojom u Humskoj nisu mogli da se pomire, ali je kreativac poreklom iz Gvineje Bisao nakon 120 utakmica ipak isterao svoje.

Republika

Foto: Starsport

HEROJ I IZDAJNIK Almami Moreira

- I igrači su strašno razočarani. Imao sam dogovor s Moreirom da ostane ako ne nađe klub do početka priprema. Očekivao sam da će, kao veliki partizanovac i ljubimac navijača, poštovati dogovor, a ne da nas ostavi na cedilu. Pokazalo se da je, ipak, samo stranac, kog ništa ne zanima - rekao je tadašnji trener Aleksandar Stanojević.

Ali ispostavilo se da nisu samo stranici nelojalni, pošto se na novi skandal čekalo do 2016, kada je vunderkind Andrija Živković neočekivano spakovao kofere. Reprezentativac Srbije, naime, odbio je da potpiše novi ugovor i ostavio Partizanu minus od 1,9 miliona evra, koliko je morao da plati menadžerskoj agenciji. Prethodno, verovalo se da će na transferu Nišlije, koji je odigrao 93 meča u Humskoj, biti ostvarena višemilionska zarada od transfera.

Republika

Foto: Starsport

OSTAVIO MINUS Andrija Živković

Nekoliko meseci kasnije, novi egzodus. Sedrik Gogua, zapravo, nije ostavio toliko dobar utisak u klubu koliko na beogradskim splavovima. Nakon 17 odigranih utakmica, pokrenutog disciplinskog postupka zbog vožnje u pijanom stanju, štoper iz Abidžana, prema tvrdnjama tadašnjeg direktora Ivice Ilieva, bez pozdrava je napustio redove "parnog valjka".

Republika

Foto: Starsport

BILI TANDEM I NA SPLAVOVIMA Gogua i Božinov

Dominik Dinga je 2020, shvativši da nije opcija na mestu štopera, posle dva odigrana meča za Partizan samoinicijativno odlučio da ne putuje na pripreme, pa je, samim tim, dobio i ispisnicu. Ipak, najveće razočarenje navijačima priredio je Takuma Asano godinu kasnije, pošto je u smiraj sezone u jeku borbe za titulu i 77 odigranih mečeva iznenada napustio crno-bele zbog neisplaćenih zarada.

Poslednji u nizu jeste Fuseni Dijabate, za koga bi se, terminologijom mladih, moglo reći da je prešao igricu. Tačno godinu dana navršava se danas otkako je momak rođen u Francuskoj potpisao ugovor, a njegova zaostavština u crno-belom glasi: 45 odigranih utakmica i čak tri kašnjenja na pripreme. Trener Igor Duljaj je besan, otkrio je da mu se Dijabate ne javlja na telefon, dok mu je prethodni šef Gordan Petrić grehe oprostio nakon tvrdnji da mu je preminula baka.

Jović sledeći, traži raskid ugovora

Agoniji se ne nazire kraj pošto će crno-beli gotovo izvesno ostati bez izdanka svoje omladinske škole Nemanje Jovića. Čitavu famu slikovito je opisao generalni direktor Miloš Vazura.

Republika

Foto: Starsport

LJUT Nemanja Jović

- Ne znam šta se dešava s igračem, nije se javio. Imao je dug, podneo je zahtev za raskid, mi smo predali slučaj advokatima i sada čekamo. To je isto kao da se ja jedan dan probudim i krenem da tužim oca i majku, koji su me naučili da jedem, pričam, hodam - kaže Vazura.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading