SKANDAL U HRVATSKOJ: Podignuta optužnica protiv Modrića i Lovrena zbog kršenja zakona!

Autor:

Sport

29.06.2023

17:54 >> 19:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni fudbaleri na stubu srama.

SKANDAL U HRVATSKOJ: Podignuta optužnica protiv Modrića i Lovrena zbog kršenja zakona!

Foto: Tanjug/AP

Luka Modrić i Dejan Lovren

Opštinsko državno tužilaštvo u Osijeku je 28. juna 2023., podiglo pred Opštinskim sudom u Osijeku optužnice protiv dvojice hrvatskih državljana (1989. i 1985.) zbog počinjenih kaznenih dela davanja lažnog iskaza iz čl. 305. st. 1. Kaznenog zakona/11.

"Jutarnji list" neslužbeno saznaje da se radi o Dejanu Lovrenu i Luki Modriću.

Reč je o suđenju Zdravku i Zoranu Mamiću, kao i Damiru Vrbanoviću i Milanu Pervanu, koji su optuženi da su iz fudbalskog kluba DInama "izvukli" 118 miliona kuna iliti oko 15.000.000 evra.

Dejan Lovren (1989.) se tereti da je počinio navedeno kazneno delo 1. septembra 2017., na Županijskom sudu u Osijeku; tokom rasprave u kaznenom predmetu protiv četvorice okrivljenika zbog kaznenih dela zloupotrebe položaja i ovlašćenja iz čl. 291. st. 1. i 2. KZ/11; iako ga je raspravni sudija upozorio da je dužan da iznosi istinu i da je davanje lažnog iskaza kazneno delo.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dejan Lovren

Prvi put je optužnica protiv Modrića i Lovrena odbačena zbog, kako je tada rečeno, preuranjenosti iste, ali sada je situacija drugačija.

Njih dvojica su promenili iskaze u odnosu na ono što su tvrdili u istrazi. Prvobitni su stavljali Zdravka Mamića u izuzetno nepovoljan položaj, samo da bi potom Modrić izjavio kako ih se ne seća tokom davanja iskaza u sudnici.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Luka Modrić

Konkretno, Modrić je rekao kako je anekse ugovora o profesionalnom igranju fudbala, kojima se reguliše podela todštete u odnosu 50:50 između njega i kluba u kojem je igrao, potpisivao svaki put kada bi produživao ugovor, te da je te anekse ponovno potpisao nakon odlaska u novi klub

Njih dvojica razlike u onome što su izjavljivali nikada nisu objasnili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading