PRED POČETAK VIMBLDONA! Sjajne VESTI za Srbiju! Ovo su svi želeli da ČUJU!

Autor:

Sport

29.06.2023

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Hamad Međedović plasirao se u glavni žreb trećeg grend slema u sezoni, pošto je deklasirao Britanca Bilija Herisa rezultatom 3:0 (po setovima, 6:4, 7:6, 6:4).

PRED POČETAK VIMBLDONA! Sjajne VESTI za Srbiju! Ovo su svi želeli da ČUJU!

Foto: Tanjug/AP

Iako rezultat govori drugačije, viđen je veoma neizvestan meč u Londonu, u kome su viđena samo dva brejka. Mladi Međedović, koji ima samo 19 godina, pokazao je više znanja i stabilnosti u igri, pa je za nešto malo više od dva sata eliminisao domaćeg predstavnika.

Najlakše dobijeni set za Hamada bio je prvi u kome je stekao rani brejk, već u trećem gemu i na kraju poput najvećih profesionalaca, rutinski priveo posao kraju za slavlje od 6:4.

Mnogo više drame viđeno je u drugom periodu. Samo jedna brejk lopta usleduila je na obe strane, pa je pobednika ovog dela igre odlučivao tajbrejk. Ponovo je Međedović zablistao i zahvaljujući razlici dobio rivala sa 8:6, što mu je donelo visokih 2:0.

Republika

Foto: Starsport

 

Ista slika viđena je i u poslednjem setu, igralo se bez brejk lopti, sve do desetog gema. Pružila se prilika Hamadu Međedoviću dva puta da završi meč na servis Britanca, da bi na kraju realizovao treću šansu da mu oduzme servis za konačnih 6:4 i plasman u prvi glavni žreb na Vimbldonu, sa ukupnih 3:0.

Kada se radi o mečevima koji se igraju na tri seta, Pazarcu je ovo bio prvi trijumf u takvim duelima, čime pobeda još više dobija na značaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading