SUNOVRAT BLISTAVE KARIJERE! Bio je ljubimac delija, davao golove u Evropi! Sada će igrati u klubu za koji POLA Srbije nije ni ČULO!

Autor:

Sport

28.06.2023

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doveden je kao poslednji stranac u ekipi.

SUNOVRAT BLISTAVE KARIJERE! Bio je ljubimac delija, davao golove u Evropi! Sada će igrati u klubu za koji POLA Srbije nije ni ČULO!

Foto: Starsport

Karijera nekadašnjeg napadača Crvene zvezde Ričmonda Boaćija, od odlaska sa Marakane, išla je samo stramputicom.

Zahvaljujući igrama u dresu srpskog šampiona, ovaj fudbaler je svojevremeno stigao i do dresa reprezentacije Gane, ali se kasnije potpuno "izgubio" i gotovo nestao sa fudbalske scene.

Crveno-belu opremu zamenio je dresom poljskog Gornjika, da bi posle neuspešne epizode prešao u izraelski Beitar iz Jerusalima. Usledile su potom avanture u Lamiji iz Grčke i libijskom Al Ahdaru, da bi sada rešio da ode u Maleziju.

 

 

Boaćijev novi klub je Selangor, koji je iskoristio da poslednje mesto za devetog stranca iskoristi na nekadašnjeg golgetera kluba sa Marakane.

Podsetimo, Ričmond je u Crvenu zvezdu došao tokom zime 2017. godine iz italijanske Latine i za samo šest meseci opravdao epitet pojačanja, zahvaljujući golovima na evropskoj sceni protiv Sparte iz Praga, bundesligaša Kelna, a naročito u večitim derbijima.

Sjajne partije preporučile su ga kineskom Đangsu Suningu, koji ga je dve godine kasnije kupio od Zvezde za 5.500.000 evra, međutim, nije se naigrao u Kini i posle polusezone se vratio među crveno-bele, sa kojima je igrao u Ligi šampiona.

Bio je strelac protiv Olimpijakosa u pobedi od 3:1, u najelitnijem klupskom takmičenju, dok je tokom igranja na Marakani u dva mandata došao do ukupne cifre od 60 pogodaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading