LAZOVIĆ POTVRDIO: "Pomera se početak - postoji opcija da 17 klubova učestvuje u Superligi!"

Autor:

Sport

28.06.2023

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Elitni rang takmičenja će početi 28. jula.

LAZOVIĆ POTVRDIO: "Pomera se početak - postoji opcija da 17 klubova učestvuje u Superligi!"

Foto: Starsport

Dragomir Lazović

Fudblaski klub Kolubara iz Lazarevca i dalje ne zna da li će naredne sezone nastupati u Superligi Srbije, pa je zbog toga rukovodstvo takmičenja donelo odluku da pomeri početak, koji je prvobitno zakazan za 21. jul.

Liga je pomerena za sedam dana, pa će tako prvo kolo biti odigrano 28. jula, kada će se znati da li će Lazarevčani biti u eliti. Naime, Kolubari je oduzeto devet bodova zbog nameštanja utakmica, ta odluka je kasnije stopirana, odlukom Sportskog suda u Lozani, a konačna presuda je zakazana upravo za 21. jul, kada će biti poznato da li ćemo Kolubaru gledati u Superligi.

Povodom pomeranja početka prvenstva, konkaktirali smo Dragomira Lazovića, predsednika Zajednice superligaša, koji je potvrdio da je došlo do ovakve odluke.

- Tačno je da je pomeren početak prvenstva. Mi u Zajednici smo predvideli sve moguće okolnosti, čekamo šta će se desiti na relaciji UEFA, CAS i FSS, pa ćemo u odnosu na nju doneti konačnu odluku - istakao je Lazović.

Foto: Starsport

Fudbaleri Kolubare iz Lazarevca

Ne odbacuje mogućnost da sledeće godine vidimo 17 klubova u elitnom rangu.

- Znate kako, FSS radi na tome da ligu počne sa 16 klubova u Superligi. Ipak, kada se donese presuda, u slučaju da Kolubara ostane u ligi, ne odbacujemo mogućnost da u ligi bude 17 klubova - zaključuje Lazović.

Podsetimo, osim Kolubare, kažnjeni su bili i Spartak iz Subotice, odnosno Mladost GAT, ali sankcije nisu uključivale gubitak bodova, već samo novčanu kaznu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading