POTRES U SRPSKOM FUDBALU: Kolubari UKINUTA KAZNA - ostaju u Superligi?

Autor:

Sport

19.06.2023

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sud u Lozani je doneo odluku kojom je poništio presudu FSS.

POTRES U SRPSKOM FUDBALU: Kolubari UKINUTA KAZNA - ostaju u Superligi?

Foto: Starsport

Fudbaleri Kolubare

Sud za sportsku arbitražu, sa sedištem u Lozani, stavio je van snage odluku o oduzimanju devet bodova Kolubari,  prenosi Sport klub.

To znači da su Lazarevčani praktično ostali superligaši, sve do izricanja konačne odluke, koja je zakazana za 21. jul.

Fudbaleri Kolubare su kažnjeni oduzimanjem devet bodova, čime su ispali iz Superlige Srbije, iako su pred početak plej-auta bili na sigurnom mestu.

Usledila je žalba, koju je Drugostepena komisija FSS odbila, pa su Lazarevčani izbačeni u niži rang takmičenja. Ipak, usledila je žalba Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, koji je privremeno suspendovao odluku FSS i tako napravio pravu pometnju pred novu sezonu.

Foto: Starsport

Fudbaleri Kolubare

Naime, početak narednog šampionata zakazan je istog dana kad i izricanje konačne presude u ovom slučaju, dok je žreb parova za naredni šampionat zakazan za 23. jun, pa je jasno kakvi logistički problemi čekaju Savez pred novu sezonu.

Mozzartbet Superliga, praktično, u ovom trenutku ima 17 članova, a u narednim nedeljama ćemo videti na koji način će se rešiti ova prava zavrzlama, i koja ekipa će, zajedno sa Mladosti GAT, naredne sezone nastupati u Prvoj ligi Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading