INSPEKTORE, ODAKLE SAT OD 8.950E? Zanimljiv detalj sa saslušanja u Specijalnom sudu

Autor:

Hronika

17.06.2023

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dušan Mitić, svedok u slučaju "Jovanjica", pojavio se sa skupocenim brajtlingom i garderobom vrednom više stotina evra

INSPEKTORE, ODAKLE SAT OD 8.950E? Zanimljiv detalj sa saslušanja u Specijalnom sudu

Foto: ST/Nemanja Pančić

Inspektor i šef operative četvrtog odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Dušan Mitić saslušan je pre dva dana u svojstvu svedoka pred Specijalnim sudom o slučaju "Jovanjica", a ono što je posebno privuklo pažnju većine jeste skupocena garderoba i sat koji je Mitić nosio tokom saslušanja.

MOŽE LI TO OD PLATE

Naime, nakon što su se u javnosti pojavile fotografije, većini je za oko zapao sat popularne marke brajtling, čija je cena 8.950 evra, što je približno kao deset mesečnih zarada jednog policijskog službenika.

Pored sata, Mitić je nosio i torbicu brenda pikadro, koja košta oko 250 evra, kao i jaknu gant, čija je cena 350 evra, te se sasvim logično nameće pitanje odakle jednom inspektoru novac za sve to.

Božidar Spasić, nekadašnji obaveštajac, u razgovoru za Srpski telegraf kaže da se ovakvim stvarima, skupocenim nakitom i stajlinzima, upravo pokazuje da je opravdana sumnja javnosti kada je o pojedinim policijskim službenicima reč.

- Sve to što vidimo kod tih policijskih službenika, njihovu garderobu i satove, nije uobičajeno za policijske službenike koji redovno, da kažemo, kukaju da su im male plate. Celokupna ta slika odudara od onoga kako oni žele da se predstave i naprave podelu na dobre i loše policajce, gde su oni, naravno, dobri, dok su druge kolege loše. Ipak, svojom pojavom otkrivaju dosta toga, te otuda i ne čudi što javnost izražava veliku sumnju u svemu što govore u slučaju "Jovanjica" - ističe Spasić i dodaje da će vreme najbolje pokazati kako stoje stvari.

TEMPIRANO

Svedočenjem Mitića se bavio i advokat Predraga Koluvije narodni poslanik Vladimir Đukanović, koji je istakao da je sve bilo unapred pripremljeno.

- Tačno je i tempiran momenat da bi se tokom rasprave o radu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića zapravo on najviše kompromitovao sa gomilom iznetih laži, što je trebalo da posluži da se napravi nekakav naelektrisani ambijent pred novi protest - smatra Đukanović i dodaje:
- Inače, ovaj svedok i njegov pretpostavljeni starešina Slobodan Milenković mesecima ne dolaze na svedočenja, a onda se pred raspravu o Gašiću pojavi odjednom ovaj što je danas svedočio i to ne da bi svedočio o konkretnom pitanju koje je apelacija naložila. Umesto odgovora, dobili smo unapred pripremljen politički govor i tiradu koja je delovala baš komično. Naravno, Milenković još izbegava sud, ali valjda ćemo dočekati da se umilostivi i dođe da svedoči. Cirkus kakav nije viđen.

Prepariran

Đukanović dalje navodi i da je Miroslav Aleksić, kao ovlašćeni predlagač u Skupštini Srbije, trebalo da podigne naelektrisani ambijent u parlamentu, "citirajući ono što je unapred preparirani svedok izjavljivao".
- Ipak, sve se svelo na tresla se gora, rodio se miš jer je sve bilo toliko providno i jadno da je delovalo u nekim momentima krajnje komično. Scenario je propao i sada će nesrećni Aleksić morati da se valja u blatu koje je sam pravio. Toliko o svemu, a nastavak sledi posle sledećeg glavnog pretresa - zaključio je on.

Komedija u sudnici

Đukanović kaže i da je bilo komično ponašanje nekih novinara u sudnici:
- To je bilo navijanje. Toliko je očigledno bilo da su unapred imali pripremljeno izlaganje današnjeg svedoka, kao i izveštaje koje su formalno izdiktirali, ali koji su već odavno bili napisani i spremni za objavljivanje. Prosto je neverovatno da tzv. novinare nije zanimalo da uzmu neku izjavu od odbrane, što jasno pokazuje da je sve unapred bilo pripremano.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading