IZ KOLUBARE GRME: Nekome očigledno SMETAMO!

Autor:

Sport

24.05.2023

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lazarevčani su ogorčeni zbog odluke Saveza.

IZ KOLUBARE GRME: Nekome očigledno SMETAMO!

Foto: Starsport

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je Kolubaru oduzimanjem devet bodova, te su Lazarevčani pali na poslednje mesto Superlige Srbije i ako se kazna ne povuče - napustiće elitni rang.

Ovim povodom oglasio se i klub iz Lazarevca, a njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

Fudbalski klub Kolubara bi se najradije suzdržao od komentarisanja prvostepenog disciplinskog organa, poput onog što rade pojedini zli jezici i naši oponenti na sportskom terenu, kako se naš stav ne bi protumačio kao pritisak na drugostepenu komisiju. Međutim, doneta odluka je pravni nonsens s obzirom na to da je UEFA polemisala o mogućoj zloupotrebi, a nepovoljna odluka po FK Kolubara je doneta i usled nedostatka dokaza. Dakle, prvostepeni organ je izrekao kaznu bez ikakvog obrazloženja. Nekome očigledno smeta naš status superligaša, a šteta se nanosi kako našem gradu, tako i momcima koji su pošteno znojili dres Kolubare cele sezone. Žalbu ćemo uložiti uz nadu da će se pravna odluka preinačiti i biti pravedno donesena - navodi se u saopštenju.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa meča Čukarički - Kolubara

 

Takođe, na Instagram profilu kluba stoji i izjava predsednika, Dragiše Uroševića:

- Ne želim da komentarišem odluku prvostepenog disciplinskog organa, kako pojedini zli jezici i oponenti na sportskom terenu, a izgleda i van njega, ne bi ovo smatrali pritiskom na drugostepenu komisiju. Međutim, ova odluka je pravni nonsens, donesena bez ikakvog dokaza, na osnovu informacije dobijene od UEFA o mogućoj zloupotrebi, dakle sa obavezom da se to utvrdi u postupku. Nažalost, prvostepeni organ to nije utvrđivao nego je samo bez dokaza izrekao kaznu Kolubari koja očigledno nekom smeta sa statusom superligaša. Velika šteta je pričinjena našem gradu, ali i momcima koji su pošteno nosili dres Kolubarre čitave sezone - istakao je Urošević.

 

 

Da li će Disciplinska komisija uvažiti žalbu Kolubare ili će kazna ostati, videćemo u danima koji su pred nama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading