JOKIĆ MENJA IGRU KAO VELIKANI: Legenda uputila NEVEROVATNE reči najboljem u NBA ligi!

Autor:

Sport

24.05.2023

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski centar je tema broj jedan u američkim medijima.

JOKIĆ MENJA IGRU KAO VELIKANI: Legenda uputila NEVEROVATNE reči najboljem u NBA ligi!

Foto: Tanjug/AP

Centar Denvera Nikola Jokić

Košarkaši Denver Nagetsa su izborili plasman u finale NBA lige, nakon što su sa 4:0 savladali Los Anđeles Lejkerse u velikom finalu Zapadne konferencije.

Iako se, posebno nakon prvog duela, očekivala zanimljivija serija, Nagetsi su pokazali ko je gazda na Zapadu i time izborili duel sa boljim iz serije u kojoj se sastaju Majami i Boston, gde franšiza sa Floride trenutno ima prednost od 3:1.

Jasno je da je Nikola Jokić glavna faca u plej-ofu, uz Džimija Batlera, a Nikoline brojke, koje su iz dana u dan sve bolje, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Srbin je trenutno četvrti poenter u plej-ofu, kada se gleda prosek datih poena, a takođe je i drugi kada se gledaju asistencije i skokovi, odnosno ubedljivo prvi, kada se gleda napredna statistika.

Svojom košarkom je opčinio mnoge, a jedan od njih je i Medžik Džonson, jedan od najvećih u istoriji košarke, koji je svoj tvit posvetio upravo srpskom košarkašu.

- Džoker menja košarkašku igru pred našim očima poput Majkla Džordana, Lerija Birda, Lebrona Džejmsa, Stefa Karija, Kobija Brajanta, Karima Abdul-Džabara i Šekila O'Nila - napisao je Medžik na Tviteru.

Podsetimo, Jokić nikada nije osvojio NBA titulu, a sada će u velikom finalu imati šansu da se i na taj način upiše u anale i sebi obezbedi mesto među velikanima ove igre.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading