POTOP BALKANA! Sumrak reprezentacija bivše Juge! Ovo se dugo nije DESILO!

Autor:

Sport

21.06.2023

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crni dani za selekcije iz regiona.

POTOP BALKANA! Sumrak reprezentacija bivše Juge! Ovo se dugo nije DESILO!

Foto: ST/Nikola Mutić

Remijem u Razgradu protiv Bugarske (1:1), Srbija je zadržala velike šanse za plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

"Orlovi" su do boda došli golom Darka Lazovića u 90+6. minutu, ali su igrom i zalaganjem podbacili, međutim, nisu jedini!

Treba reći da izabranici Dragana Stojkovića u ovom meču nisu mogli da računaju ni na jednog od standardnih napadača, pošto su rekorder Aleksandar Mitrović (Fulam), Luka Jović (Fjorentina) i Dušan Vlahović (Juventus) otkazali pozive zbog povreda.

Naime, nijedna reprezentacija iz država bivše Jugoslavije, nije uspela u prethodnim mečevima da zabeleži trijumf, pa je utorak ostao upisan kao "crni dan" na Balkanu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

detalj sa meča Enlgeska - Severna Makedonija

Bosna i Hercegovina je posle poraza u Francuskoj (0:1), doživela nokaut pred svojim navijačima, pošto su izgubili od Luksemburga sa 0:2 i znatno umanjili šanse za odlazak na Šampionat Starog kontinenta.

Ništa bolje nisu prošli ni fudbaleri Severne Makedonije, koji su poniženi na gostovanju Engleskoj sa 0:7, dok su pre toga uprkos vođstvu od 2:0 morali da čestitaju i Ukrajini koja je slavila sa 3:2.

Crna Gora nije uspela u dva meča da slavi. Najpre su "sokolovi" iznenadili Mađare odigravši bez golova (0:0), da bi u prijateljskom meču doživeli ubedljiv neuspeh od Češke rezultatom 1:4.

Slovenija je izgubila na gostovanju Finskoj sa 0:2, da bi u prethodnom duelu remizirala kod kuće sa Danskom 1:1.

Foto: Tanjug/AP

Slovenci su iz dva meča osvojili samo bod

Kada se tome doda i poraz Hrvatske u finalu Lige nacija od Španije na penale, jasno je kako su prošle zemlje nekadašnje članice velike Juge.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading