KVALIFIKACIJE ZA EURO: Francuska i Engleska ubedljive - Danci se IZVUKLI u finišu!

Autor:

Sport

16.06.2023

22:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigrane su prve utakmice trećeg kola kvalifikacija.

KVALIFIKACIJE ZA EURO: Francuska i Engleska ubedljive - Danci se IZVUKLI u finišu!

Foto: Tanjug/AP

Kilijan Mbape

Fudbaleri reprezentacije Francuske su stigli do pobede u meču trećeg kola kvalfikacija za Evropsko prvenstvo, pošto su u gostima savladali Gibraltar u gostima sa 3:0 (2:0).

Francuzi su do prednosti stigli već u trećem minutu, strelac je bio Žiru, a vođstvo je duplirao Mbape u nadoknadi prvog dela igre, sa penala. Konačan rezultat je u 78. minutu postavio Mueli, autogolom.

Do pobede je stigla i Engleska, koja je u gostima bila bolja od Malte, rezultatom 4:0 (3:0).

Englezi su do prednosti stigli autogolom Apapa u petom minutu, Aleksandar Arnold je u 28. duplirao prednost, dok je u 31. Kejn rešio sve dileme, ako ih je uopšte i bilo. Konačan rezultat je u 82. minutu, sa bele tačke, postavio Kalum Vilson.

Do pobede je stigla i Danska, koja je sa 1:0 (0:0) porazila Severnu Irsku. Jonas Vind je u 47. doveo Dance u prednost, ali je Kalum Maršal šokirao domaćina u 94. minutu. Ipak, gol je poništen zbog VAR-a, pa su domaći ipak upisali tri boda.

U ostalim mečevima, do pobede je stigla i Ukrajina, koja je u gostima savladala Makedoniju sa 3:2, iako su Makedonci na poluvreme otišli sa prednošću od 2:0. 

Trijumf je upisala i Švajcarska, koja je samo sa 2:1 porazila Andoru, dok je Turska u finišu meča porazila Letoniju, rezultatom 3:2.

Jermenci su jedini stigli do ne baš očekivane pobede, jer su sa 4:2 porazili Vels na severu Evrope.

Kvalifikacije se nastavljaju već sutra, a Srbija će svoj meč odigrati tek 20. juna, kada će u Razgradu gostovati Bugarskoj.

Standings provided by Sofascore


Standings provided by Sofascore

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading