IMA LI NEKO ZDRAV? Piksi ZABRINUO pred Bugarsku: Pola tima u BOLNICI, jedan fudbaler KASNI na okupljanje!

Autor:

Sport

12.06.2023

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor naše reprezentacije obratio se medijima uoči novih izazova.

IMA LI NEKO ZDRAV? Piksi ZABRINUO pred Bugarsku: Pola tima u BOLNICI, jedan fudbaler KASNI na okupljanje!

Foto: Starsport

Dragan Stojković Piksi

Fudbalsku reprezentaciju Srbije čekaju nova iskušenja.

"Orlovi" očekuje prijateljski neč protiv Jordana 16. juna Beču i utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Razgradu 20. juna protiv Bugarske.

Selektor Dragan Stojković Piksi okupio je fudbalere pred ova iskušenja, a zatim se i obratio medijima. Prvo je čestitao Novaku Đokoviću na velikom uspehu:

- Želim da čestitam Novaku Đokoviću na velikom rezultatu. On je sve to zaslužio svojim kvalitetom, tehnikom, taktikom, psihom... Od srca mu čestitam još jednom i neka nastavi sa dobrim rezultatima.

Novinare je zanimalo šta se dešava sa Aleksandrom Mitrovićem i koliko njegov izostanak i izostanak Jovića remeti planove tima:

Republika

Foto: Starsport

Luka Jović i Aleksandar Mitrović

 

- Imamo ličnih problema, moram da kažem i da objasnim. Predstoji nam važna utakmica protiv Bugarske i to je prioritet svih prioriteta. Na dosta igrača ne možemo da računamo zbog povreda. Mitrović ima problem sa stopalom i to datira šest meseci unazad. Imao ih je i na Mundijalu, razgovarao sam sa njim i skapirao da neće moći da igra, te da će možda morati na operaciju - rekao je Piski, pa dodao da je pola tima u bolnici:

- Jović je zadobio povredu nosa i danas je operisan. Tu je i Vlahović koji ima problem sa preponama, trpi neverovatne bolove i dogovor je da preskoči i pokuša da sanira to što ima. Imamo Terzića koji ima operaciju nosa, ima otežano disanje, pa je još ranije dogovoreno da ode na opeaciju. Gaćinović je na operaciji prepona, Radonjić i Veljković imaju probleme sa mišićem, tako da je to to.

Zatim je dodao:

- Imamo dva klasična napadača Joveljić i Đorđe Jovanović, daće svoj maksimum i Srbija će odigrati kvalitetno, posebno protiv Bugarske. Neću nikog naknadno zvati, ali ne brinite i ovo je dovoljno dobro! Voleo bih da imam sve na okupu, ali bože moj, moramo da se prilagodimo. Naučili smo neke lekcije, povređen igrač i kad ga nokat boli ne treba da igra.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Dejan Joveljić

 

Ko će na teren protiv Jordana?

- Protiv Jordana će biti kombinovan sastav na terenu. Poslužiće da neki igrači dobiju šansu i da u nekom kombinovanom sastavu odigramo.

Šta Piksi misli o Čumiću?

- Ja ne gledam odakle dolazi igrač, to mi nije važno, bitno je da igrači pokazuju kvalitet i talenat i to je to. Prateći igre naše lige došli smo do njega i sa razlogom je ovde, zaslužio je da bude pozvan. Ono što je pokazao meni kao treneru daje za pravo da ga pozovem.

Zatim je Stojković otkrio gde je Filip Mladenović:

- Mladenović će malo kasniti danas, sleće u 17 časova, potpisao je ugovor sa Panatinaikosom, pa da znate ako ga ne vidite zašto ga nema među igračima.

Republika

Foto: Starsport

Filip Mladenović

 

Srbija neće odustati od napadačkog fudbala.

- Imamo takav profil igrača i kompoziciju tima da bi bilo nefer da ne pokažu taj talenat. Da biste pobedili morate postići gol, da biste postigli gol, morate da napadate. Srbija je pokazala da uz dobru igru može da postiže dobre rezultate. Ove kvalifikacije smo dobro krenuli sa gol razlikom 4:0, dobili smo stabilizaciju u odbrambenoj zoni i sa tom vizijom nastavljamo i dalje. Ipak, imamo dovoljan broj napadačkih igrača koji mogu da naprave problem svakom. Tako da ne odustajemo od napadačkog fudbala.

Da li su igrači umorni pred nove izazove i posle dugih klupskih sezona?

- Program je za sve isti i on je takav kakav je. Imate Ligu nacija najbolje četiri ekipe, kvalifikacije za Evropsko prvenstvo... Ti igrači posle završenih šampionata imaju par dana slobodno, a onda dolaze na mini pripreme da probaju da izguraju šta je ispred nas. Kalendar je za sve isti, ne može da se menja. Imamo još osam dana do utakmice u Bugarskoj, da je pripremimo i da kroz trening uigramo tim kako planiramo da tu utakmicu dobijemo. Imamo vremena, nije utakmica za dva dana. Jordan je zagrevanje pred Bugarsku, jeste važan, ali i nije toliko važan. Prioritet svih prioriteta je Razgrad i utakmica protiv Bugarske.

Poznato je koliko bi publike moglo da bude na tribinama u Beču protiv Jordana.

- Prodato je za sata oko 4.500 karata - otkrio je Milan Vuković PR reprezentacije, a nadovezao se i selektor Dragan Stojković:

- Želimo da se predstavimo našoj publici u najboljem svetlu koliko god da dođe ljudi.

Dotakao se i selektora Bugarske, Mladena Krstajića.

- Mladen Krstajić je moj prijatelj i izuzetno pošten momak što je retkost u fudbalu. Oni su krenuli sa dva poraza, nije laka situacija u svakom slučaju. Učiniće sve da dođu do pobede protiv nas, ali drago mi je da ćemo se videti. Ovog puta kao protivnici, ali to ne menja ni stav ni naš odnos. Nema tu nekih tajni, radio je u Srbiji. Koliko će mu pomoći, to ne znam. Sa moje strane važno je da znam u kojoj će formaciji igrati, biće dobra analiza urađena. Moramo biti podređeni nama, okrenuti sebi i videćemo tog 20. juna, ja se nadam i verujem da smo mi ti koji mogu da odigraju kvalitetno i dođu do cilja - zaključio je Stojković.

Podsetimo, na Piksijevom spisku nalaze se sledeći fudbaleri:

 

 

Golmani: Vanja Milinković Savić (Torino), Predrag Rajković (Majorka), Đorđe Petrović (Nju Ingland Revolušn) i Veljko Ilić (TSC).

Odbrambeni igrači: Nikola Milenković (Fjorentina), Strahinja Eraković (Crvena zvezda), Nemanja Gudelj (Sevilja), Erhan Mašović (Bohum), Strahinja Pavlović (RB Salcburg), Srđan Babić (Almerija).

Igrači sredine terena: Marko Grujić (Porto), Ivan Ilić (Torino), Uroš Račić (Braga), Saša Lukić (Fulam), Nemanja Maksimović (Hetafe), Filip Kostić (Juventus), Filip Mladenović (Legija Varšava), Andrija Živković (PAOK), Darko Lazović (Verona), Lazar Samardžić (Udineze), Dušan Tadić (Ajaks), Sergej Milinković Savić (Lacio) i Filip Đuričić (Sampdorija).

Napadači: Dušan Vlahović (Juventus), Nikola Čumić (Vojvodina), Đorđe Jovanović (Makabi Tel Aviv) i Dejan Joveljić (Los Anđeles Galaksi).

Ipak, u međuvremenu je otpao i Dušan Vlahović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading