DELEGACIJA FSS STIGLA U ISTANBUL: Džajić, Piksi i Šurbatović na svečanom prijemu UEFA uoči finala Lige šampiona!

Autor:

Sport

09.06.2023

21:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripreme za najveću evropsku klupsku utakmicu privode se kraju.

DELEGACIJA FSS STIGLA U ISTANBUL: Džajić, Piksi i Šurbatović na svečanom prijemu UEFA uoči finala Lige šampiona!

Foto: FSS

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije prisustvovaće sutrašnjem finalu Lige šampiona u Istanbulu između Mančester sitija i Intera (subota 21.00).

 

 

Dragan Džajić, predsednik FS Srbije, Dragan Stojković, selektor naše reprezentacije i Jovan Šurbatović, generalni sekretar FSS gosti su na svečanom prijemu UEFA veče uoči na stadionu Ataturk.

Pripreme za najveću utakmicu privode se kraju, a UEFA je odlučna da se ne ponove nemile scene iz prošlogodišnjeg finala najelitnijeg evropskog takmičenja u Parizu.

Podsetimo, tada je nastao haos na meču Liverpula i Reala na "Stadionu Francuska", pošto su mnogi navijači sa kupljenim ulaznicama sprečeni da uđu na stadion.

Navijači Mančester sitija i slavnog Intera polako pristižu u grad, gde je pre 18 godina odigrano najspektakularnije finale u istoriji elitnog takmičenja. I tada, kao i sad, za trofej su se borili engleski i italijanski tim, a slavio je Liverpul posle neverovatnog preokreta, nakon što je na poluvremenu Milan vodio 3:0.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Pep Gvardiola i njegovi puleni žele da ponove podvig Mančester junajteda iz 1999. godine kada se velikan sa Old traforda okitio triplom krunom. Ujedno, Siti će pokušati da "ispravi" poraz u finalu pre dve godine protiv Čelsija (1:0) i postane 23. klub sa titulom prvaka Evrope, a šesti iz Engleske, posle Junajteda, Liverpula, Čelsija, Notingem Foresta i Aston Vile.

Sa druge strane, Inter stiže posle osvojenih Superkupa i Kupa Italije, sa željom da četvrti put "pokori" Stari kontinent, prvi put posle 2010. godine i "triplete" sa Žoze Murinjom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading