PROPALA AKCIJA "KAMUFLAŽA"! RAMPA ZA KURTIJEVOG MINISTRA: Kfor zabranio Alijuu da uđe u zgradu opštine Leposavić

Autor:

Vesti

09.06.2023

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ministar infrastrukture privremenih prištinskih institucija Ljiburn Aliju zaustavljen je danas u pokušaju da poseti zgradu opštine u Leposaviću, gde je planirao da se sastane sa gradonačelnikom Ljuljzimom Hetemijem.

PROPALA AKCIJA "KAMUFLAŽA"! RAMPA ZA KURTIJEVOG MINISTRA: Kfor zabranio Alijuu da uđe u zgradu opštine Leposavić

Foto: FOTO TANJUG/ STR/ bg

Kako prenosi Reporteri, pozivajući se na T7, komandat Kfora nije pustio Alijua da uđe u zgradu opštine kako bi izbegao moguće napetosti sa okupljenim demonstrantima. 

Takozvana specijalna jedinica kosovske policije pokrenula je operativni plan za posetu Alijua opštini Leposavić, koji je, u načelu, podrazumevao kamuflažu ministra, ali ga je Kfor, ipak, vratio. 

Vojnici američkog KFOR-a, koji obezbeđuju prilaz sedištu opštine, noćas su u potpunosti uklonili žilet-žicu koju su postavili pre desetak dana, kada je albanski gradonačelnik Ljuljzim

Peci nasilno ušao u zgradu, uz pomoć pripadnika tzv. kosovske policije i njenih specijalaca.

Ispred sedišta te najsevernije opštine na Kosovu i Metohiji ipak je ostala metalna ograda na koju su lokalni Srbi postavili srpske zastave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading