NOVAK OTVORIO DUŠU! Uporedio Alkarasa sa svojim počecima! O potezu Karlitosa i napadu na ISTORIJSKI pehar!

Autor:

Sport

09.06.2023

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser govorio je na konferenciji za medije o mnogim temama.

NOVAK OTVORIO DUŠU! Uporedio Alkarasa sa svojim počecima! O potezu Karlitosa i napadu na ISTORIJSKI pehar!

Foto: Tanjug/AP

Nole je pobedom nad Karlosom Alkarasom izborio plasman u finale, gde će pokušati da treći put u karijeri podigne pehar na Rolan Garosu.

Tokom konferencije za medije, srpski as je ponovio reči koje je izgovorio na kraju meča.

- Rekao sam Alkarasu da će osvojiti Rolan Garos u budućnosti, sjajan je igrač, kvalitetan, dinamičan, ima mnogo snage u udarcima, kompletan igrač. Najmlađi je ikada kao prvi reket sveta, ima čemu da se raduje za budućnost. Poštujem ga što je ostao i borio se do poslednjeg poena. Nažalost, nije mogao da se bori do kraja, posebno posle onakva dva prva seta koja su bila izuzetno zahtevna za obojicu. Grčevi se dešavaju. Želim mu brz oporavak - rekao je Đoković i nastavio o Alkarasu, uporedivši ga sa svojim počecima:

- Imao sam i ja u karijeri slične probleme sa stresom, mučio sam se fizički na početku karijere. Mogu da razumem emocije, okolnosti, sve što utiče i mentalno i fizički. Igraš na jednom od najvećih turnira na svetu, imao je dodatni pritisak, jer se od njega očekivalo da osvoji, bio je favorit i možda je i to uticalo na njega. Sve to je deo učenja i sticanja iskustva, ima samo 20 godina, ima dovoljno vremena, pokazao je zrelost, pojavio se na sceni i posle godinu dana osvojio prvi grend-slem, veliko poštovanje imam prema njemu, ima sjajan tim ljudi oko sebe. Ako ostane zdrav, imaće veliku karijeru.

Foto: Tanjug/AP

 

Pred početak Otvorenog prvenstva Francuske je izabrao Karlosa Alkarasa za prvog favorita.

- Pa i jeste bio favorit, to nije čudno i neočekivano. Možda je osetio pritisak i nervozu, da bude on favorit protiv mene i nekoga ko je ispisao istoriju. Pokazao je na mečevima pre toga da je favorit i da je prvi i da je imao dobre rezultate na šljaci. I to je u redu, prihvatio sam tu ulogu, možda olakšavajuća okolnosti, danas se to desilo.

Osvrnuo se Novak i na to razvoj situacije na terenu:

- Prva dva seta je intezitet bio mnogo visok, osetili smo to obojica u nogama, početak trećeg seta je bio ključan za mene da izdržim, desilo se nešto neočekivano kad je osetio grčeve. Od trenutka je to bio drugi meč, samo sam hteo da ga nateram da igra, nije mogao da se kreće kao u prva dva seta. Nije dobro za publiku, ali tako je kako je. Nisam predosetio da se nešto dešava, ali sam se i sam fizički mučio na kraju drugog seta. Nisam odigrao dobar gem na 6:5 za njega, imao sam ranije šanse, on je napravio brejk sa nulom i uzeo set. Hteo sam da odem do toaleta, promenim odeću i da se resetujem. Osetio sam da radi nešto sa rukom, a tek onda sam video da se muči sa grčevima u nozi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Nije mišljenja Đoković da je iskustvo bilo presudno u epskoj pobedi.

- Ne mislim da iskustvo može da bude odlučujući faktor. Može da pomogne da korigujete emocije i snagu, ali nećete pobediti tako. Morate da izađete sa pravim planom i da ga sprovedete u delo, bio je to veoma visok nivo igre sa moje strane, najbolji moj meč na turniru. Bio sam srećan da je često istorija na crti u svakom meču, motivacija je veoma visoka, bio sam blagosloven time. Želim da osvojim taj trofej.

Izneo je potom očekivanja pred finalni okršaj:

- Videćemo u nedelju. Ne želim previše da opterećujem sebe mislima šta će biti i kada bi bilo. Znam kako da pristupim pripremi za finale. Imaću preko puta mreže nekoga ko nije osvojio Grend slem, Rud je igrao u finalu Rolan Garosa, Zverev se vraća polako u formu. Igrao je sjajan tenis, pa je doživeo tu nesrećnu povredu. Za svaku pohvalu kako se vratio, znam šta da radim ako budem igrao sa njim. Ima servis, dobro se kreće za svoju visinu. Igrali smo, ali nismo igrali skoro. Što se tiče Ruda, specijalista za šljaku, znamo da ovde igra najbolji tenis, sama činjenica da je igrao finale Rolan Garosa dovoljno govori o njegovom kvalitetu. Očekujem da će biti čvršći, ko god bude preko puta mreže, znam šta ja da radim. Potrebno mi je da se oporavim, da dovedem telo u najbolje stanje za pet eventualnih setova.

Foto: Tanjug/AP

 

Prokomentarisao je i eventualno osvajanje kalendarskog slema.

- Kalendarski slem je veoma daleko, možda neće biti toliko ukoliko pobedim u nedelju! Samo gledam da pobedim u finalu, veoma sam blizu, znam ovaj osećaj i znam kako bi trebalo da pristupim u najboljem mogućem načinu. Tu su Rud i Zverev, oni imaju iskustva. Samo želim da se oporavim i da se pripremim za veliku bitku. Ako pobedim, onda možemo da pričamo o istoriji - istakao je Novak Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading