VELIKO PRIZNANJE ZA PIKSIJEVOG ORLA! Srbin iz Fjorentine u timu sezone Lige konferencija!

Autor:

Sport

08.06.2023

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski tim je poražen u finalu, ali je defanzivac "orlova" ostavio fenomenalan utisak tokom cele sezone.

VELIKO PRIZNANJE ZA PIKSIJEVOG ORLA! Srbin iz Fjorentine u timu sezone Lige konferencija!

Foto: FSS

Nisu uspeli fudbaleri Fjorentine da posle šest decenija osvoje pehar na evropskoj sceni, pošto su u sredu poraženi u finalu Lige konferencija od Vest Hema (1:2), golom u poslednjim sekundama.

Ono što može da uteši čelnike kluba iz Firence je da su ove sezone u idealnom timu najmlađeg UEFA takmičenja dali trojicu fudbalera!

Među "izabranima" našao se i srpski reprezentativac Nikola Milenković, koji je od početka ovog takmičenja igrao na vrhunskom nivou.

Popularni "Bleki" je bio jedan od najzaslužnijih za plasman u finale ljubičastih, a osim bivšeg igrača Partizana, tu privilegiju su dobili kapiten i levi bek Kristijano Biragi i krilni fudbaler Nikolas Gonzales.

 

 

Najveći broj igrača u idealnom timu čine prvotimci osvajača trofeja Vest Hema, dok najbolju jedanaestoricu upotpunjuje tandem iz Bazela Dan Endoj – Endi Diuf.

Nagradu za igrača sezone odneo je najtraženiji fudbaler "čekićara" Deklan Rajs, za koga su zainteresovani Mančester junajted, Čelsi i Arsenal, dok je za epitet najboljeg mladog fudbalera Lige konferencija odneo već pomenuti Diuf iz višestrukog šampiona Švajcarske.

Podsetimo, Vest Hem je osvajanjem trofeja izborio naredne sezone učešće u Ligi Evrope.

Tim sezone Lige konferencija izgleda ovako: Alfons Areola (Vest Hem) – Dan Endoj (Bazel), Nikola Milenković (Fjorentina), Najef Agerd (Vest Hem), Kristijano Biragi (Fjorentina) – Endi Diuf (Bazel), Deklan Rajs (Vest Hem), Lukas Paketa (Vest Hem) – Nikolas Gonzales (Fjorentina), Majkl Antonio (Vest Hem), Džerod Bouven.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading