RONALDO I "ZORILJA" U SUZAMA! Dramatičan RASPLET u Španiji! Babićeva Almerija PREŽIVELA u 90. iz penala! Selta srušila ŠAMPIONA! (VIDEO)

Autor:

Sport

04.06.2023

23:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odigrano je poslednje 38. kolo španske La lige.

RONALDO I "ZORILJA" U SUZAMA! Dramatičan RASPLET u Španiji! Babićeva Almerija PREŽIVELA u 90. iz penala! Selta srušila ŠAMPIONA! (VIDEO)

Foto: Tanjug

Kakva drama u poslednjem kolu Primere! Čak pet klubova (Valensija, Valjadolid, Hetafe, Kadiz i Selta) strepelo je pred odlučujućih 90 minuta za status, da bi posle velike drame elitni rang napustio - Valjadolid!

Odavno otpisanima Elčeu i Espanjolu, pridružio se klub sa "Hoze Zorilja" stadiona, na čijem je čelu slavni Brazilac Ronaldo, iako je izgledalo da će to biti Almerija, koja je na gostovanju prežaljenim plavo-belima iz Katalonije golom u sudijskoj nadoknadi vremena iz penala, stigla do opstanka (3:3), pa će srpski reprezentativac Srđan Babić i naredne sezone igrati na španskoj elitnoj sceni.

Sa druge strane, Valjadolid nije uspeo da slomi otpor nezainteresovanog Hetafea (0:0), pa je tim Nemanje Maksimovića koji je odigrao ceo meč, odoleo i poslao Ronaldov klub u drugu ligu!

Selta je pobedom u poslednjem kolu protiv novog šampiona Barselone (2:1) izborila opstanak u La ligi, iako je početak nije nagoveštavao takav epilog.

Katalonci su poveli već u 11. minutu golom Kesija, ali je pogodak bivšeg fudbalera Milana bio poništen zbog ofsajda.

Mogla je Barsa do vođstva i u finišu poluvremena, kada je šutirao Robert Levandovski, međutim, pokušaj poljskog napadača završio je na stativi.

Samo nekoliko trenutaka kasnije i Selta je postigla gol, ali iz nedozvoljene pozicije, da bi kazna za promašaje stigla goste u  42. minutu! Gabi Veiga je bio precizan, za veliko oduševljenje na tribinama stadiona u Vigu.

Republika

Foto: Tanjug

 

Isti igrač je u 66. minutu postigao sjajan pogodak, kojim su domaći udvostručili prednost i načinili ogroman korak ka opstanku - 2:0. Nadu Barseloni vratio je Ansu Fati golom u 80. minutu, međutim, Selta se odbranila i sačuvala rezultat koji je ostavlja u Primeri.

Kadis je remijem u Elčeu (1:1) samo potvrdio očuvanje statusa, dok je Valensija istim rezultatom odigrala na gostovanju Betisu i preživela jednu od najgorih sezona u klupskoj istoriji.

Španiju će u Ligi šampiona predstavljati: prvak Barselona, drugoplasirani Real Madrid, gradski rival Atletiko i Real Sosijedad. U Ligu Evrope idu Viljareal i Betis, dok će u Ligi Konferencija naredne sezone nastupati Osasuna.

U drugu ligu ispali su: Elče, Espanjol i Valjadolid.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading