LUDILO U BELGIJI! Poslednjih pet minuta sezone PROMENILA tri šampiona! Evrogol odlučio novog PRVAKA! (VIDEO)

Autor:

Sport

04.06.2023

22:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Antverpa osvojili su šampionsku titulu, pošto su remizirali na gostovanju Sent Žiloazu 2:2.

LUDILO U BELGIJI! Poslednjih pet minuta sezone PROMENILA tri šampiona! Evrogol odlučio novog PRVAKA! (VIDEO)

Foto: Tanjug

Neverovatan rasplet viđen je u poslednjem kolu belgijskog prvenstva. Čak pet puta u poslednjih pet minuta šampion se menjao kao na traci i nije se znalo ko će biti krunisan.

Gotovo u sudijskoj nadoknadi vremena, odlučeno je da to bude Antverpen, koji se u 89. minutu, verovali ili ne, nalazio tek na trećoj poziciji, a na kraju je potukao konkurenciju!

Najveći tragičar je Genk, koji se šepurio tokom celog šampionata na liderskoj poziciji, sve je bilo u njihovim rukama, ali su završili na drugom mestu i zadržali učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Sent Žiloaz je treći i boriće se za Ligu Evrope, ali su ga sekunde delile od osvajanja prve titule prvaka posle posta od 88 godina.

Na početku priče šampion je, po tabeli, bio Antverpen, kome su odgovarala dva remija. Ipak, Genk je dočekao ovaj klub i vodio je do samog finiša sa 2:1, dok je u tom trenutku Union Sent Žiloaz, kome je pobeda protiv nezainteresovanog Klub Briža garantovala titulu, imao 1:0 u džepu.

Tada je Union držao obe ruke na peharu, dok su protiv gostiju iz Briža promašili ogroman broj šansi i priliku da sve reše pre poslednjeg sudijskog zvižduka.

Umesto titule, stigla ih je kazna, pošto je u 89. minutu je posle kornera Japanac Homa izjednačio na 1:1, pa je na tron izbio Genk, a u tom gradu je nastao haos od slavlja.

Trebalo je potrebno da samo izdrže u nadoknadi protiv Antverpena, budući da je Sent Žiloaz još dva puta kapitulirao protiv Briža i gubio 1:3...

Međutim, Genk se branio kod kuće, ali nije odoleo i u 90+4. minutu je primio evrogol koji je postigao bivši igrač Totenhema Tobi Aldervireld.

Iskusni defanzivac je izrastao u junaka, obezbedivši Antverpenu istorijsku titulu, koja će ostati upamćena kao najspektakularnija u istoriji belgijskog fudbala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading