ZEMUNELO ČEKA BISERE: Sve je spremno za novo izdanje "Dragan Mance Kupa"

Autor:

Sport

02.06.2023

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak 236 ekipa iz 16 zemalja i četiri kontinenta učestvovaće na ovom turniru.

ZEMUNELO ČEKA BISERE: Sve je spremno za novo izdanje "Dragan Mance Kupa"

Foto: Dragan Mance Kup

Dragan Mance Kup

Krenulo je odbrojavanje, ponovo se sa nestrpljenjem čeka novi, ovog puta sedmi po redu međunarodni dečiji fudbalski festival "Dragan Mance Cup", takmičenje najvećeg standarda u Evropi, posvećeno istinskoj legendi Partizana ali jugoslovenskog i srpskog fudbala.

O životu Dragana Mancea se manje ili više zna sve, ovde želimo da istaknemo da Dragan Mance živi i danas kroz hiljade mladih fudbalera koji mu ukazuju čast i poštovanje učešćem na "Dragan Mance Cup".

Od glavnog odgovornog saznajemo da je prijavljeno 236 ekipa iz 16 zemalja i čak sa 4 kontinenta. Učestvuju dečaci od 8 do 12 godina, kao i devojčice u jednoj kategoriji do 15 godina.

- Sa velikim zadovoljstvom potvrđujem i najavljujem kvalitetno takmičenje, ali pre svega druženje i sticanje novih poznanstava i prijateljstava. Ovo je dečiji fudbalski svetski samit jer nam dolaze timovi iz Kanade, Australije, Azije i Evrope... 

 

Trudićemo se kao i prethodnih godina da budemo dobri domaćini, na to nas posebno obavezuje ime mog pokojnog brata i fudbalski klub Partizan. Želim da napomenem da će se u tri takmičarska dana odigrati blizu 700 utakmica, da igra na 15 terena "Zemunela", da je angažovano 100 sudija, da je angažovano preko 50 volontera koji će biti domaćini timovima iz inostranstva. Takođe je instalirana aplikacija preko koje se mogu pratiti uživo rezultati svih utakmica - rekao je organizator Goran Mance.

Uverili smo se da su pripreme u toku, objavljeni su rasporedi i satnice a u planu je i svečano otvaranje začinjeno vatrometom.

- Ovakva manifestacija zahteva i ozbiljan pristup svakom detalju. Želja nam je da deca i njihove vođe i navijači ponesu lepe uspomene sa ove manifestacije i iz naše zemlje, pa ćemo svečano otvaranje organizovati u petak 16. juna u 20 časova na SC Partizan-Teleoptik. Planiran je kulturno-zabavni program i nekoliko iznenađenja - rekao Goran Mance.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading