HAOS PRED VELIKO FINALE LŠ: UEFA izbacuje velikana iz takmičenja?!

Autor:

Sport

01.06.2023

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neočekivan splet okolnosti pred utakmicu godine.

HAOS PRED VELIKO FINALE LŠ: UEFA izbacuje velikana iz takmičenja?!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester sitija i Intera odigraće 10. juna, na Ataturk stadionu u Istanbulu, veliko finale ovogodišnje Lige šampiona, nakon čega ćemo saznati koja ekipa će ove sezone odneti pehar u elitnom takmičenju.

Ipak, pred najbitniji fudbalski duel u godini, pojavila se vest da će jedan od velikana evropskog fudbala možda ostati bez mesta u ovom takmičenju u narednoj sezoni. U pitanju je španska Barselona, koja je osvojila Primeru, ali se našla u neočekivanim problemima.

Inspektori UEFA su proveravali "Slučaj Negreira", a nakon detaljne analize, tražili su od predsednika UEFA Aleksandera Čeferina da donese najtežu moguću sankciju ekipi iz Katalonije.

Velikan sa Nou Kampa se tereti da je u periodu od 2001. do 2018. godine uplatio preko sedam miliona evra Hoseu Mariji Enrikesu Negreiri, bivšem potpredsedniku Tehničkog komiteta sudija u Španiji.

Foto: Tanjug/AP

Kamp Nou, stadion Barselone

Novac je uplaćivan Negreiri za vreme četiri predsednika Barselone, od Đoanaa Gaspara, Sandra Roselja, Đosepa Bartomeua, odnosno Đoana Laporte.

Što se tiče Barse, postoje dve opcije - da Čeferin sačeka kraj suđenja u Španiji i zatim donese odluku, ili da odmah izbaci Katalonce iz Lige šampiona na godinu dana.

Videćemo kakvu će Slovenac odluku doneti, ali pred Čeferinom je veoma teška odluka, koja bi mogla da izazove potres u Evropi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading