ŠOK NA MARAKANI! Crvena zvezda OSTAJE bez bodova u Ligi šampiona?!

Autor:

Sport

27.05.2023

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli bi mogli da izvise u poslednji čas.

ŠOK NA MARAKANI! Crvena zvezda OSTAJE bez bodova u Ligi šampiona?!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde su uspeli da i ove godine osvoje trofej u Superligi Srbije, čime su obezbedili direktno mesto u Ligi šampiona naredne sezone.

Naime, zbog odličnih rezultata srpskih klubova u Evrope prethodnih sezona, pre svega Zvezde, tim iz Ljutice Bogdana je šampionskim peharom obezbedio učešće u grupnoj fazi Lige šampiona u sezoni 2023/24.

U poslednje vreme zvezdaši sve češće računaju situacije u ostalim ligama Starog kontinenta, nadajući se da će se naći u trećem šeširu elitnog takmičenja, a za sada situacija vodi u pravom smeru. Ipak, ima šanse da se sve izjalovi u poslednji čas.

Real Sosijedad je trenutno na mestu broj četiri u Primeri, a ta pozicija vodi u Ligu šampiona. Iza njih se nalazi Viljareal, koji ima pet bodova manje, na samo dva kola do kraja, a Zvezdi odgovara da Sosijedad završi ispred "žute podmornice", jer od njih ima bolji koeficijent, dok od Viljareala nema.

U poslednje dve utakmice, Sosijedad gostuje Atletiko Madridu, a zatim dočekuje Sevilju, koja će se u poslednoj rundi boriti za mesto koje vodi u evropska takmičenja, pod uslovom da ne osvoje Ligu Evrope. Sa druge strane, Viljareal igra sa Rajo Valjekanom, a zatim sa Atletikom iz Madrida. 

U slučaju da "žuta podmornica" pobedi u oba meča, Sosijedadu će biti neophodna makar dva boda u dva kola, ili će ostati bez Lige šampiona, što će rastužiti i navijače Crvene zvezde.

Ukoliko Viljareal prođe dalje, Zvezda će preći, gotovo sigurno, u četvrti šešir, čime će se prilika za bodove u najjačem takmičenju Evrope dodatno smanjiti.

Ipak, navijači Zvezde će na rasplet u Španiji morati da sačekaju još neko vreme, a do tada mogu da uživaju u trećoj duploj kruni u nizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading