BORJAN POSTAO DEO ISTORIJE! Ovo su ANTOLOGIJSKI golovi iz kornera! Zvezda je DVA PUTA bila "žrtva", a samo je njen bivši igrač učinio NEVEROVATAN podvig! (VIDEO)

Autor:

Sport

25.05.2023

22:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli su kapitulirali direktno posle udarca iz ugla Marka Docića.

BORJAN POSTAO DEO ISTORIJE! Ovo su ANTOLOGIJSKI golovi iz kornera! Zvezda je DVA PUTA bila "žrtva", a samo je njen bivši igrač učinio NEVEROVATAN podvig! (VIDEO)

Foto: Starsport

Kapiten Čukaričkog je u 21. minutu brutalno iznenadio vođu Zvezde Milana Borjana i doneo prednost "brđanima" na Marakani.

Njegov pogodak naveo nas je da se prisetimo svih antologijskih golova iz kornera, koji su ostali upamćeni u svetskom fudbalu.

Zanimljivo da je Crvena zvezda dva puta bila "žrtva" ovakvih situacija, pošto je i pre 29 godina na isti način kapitulirala.

Naime, u finalu Kupa Jugoslavije 1984. godine sastali su se splitski Hajduk i klub sa stadiona "Rajko Mitić". Podsetimo, prva utakmica na Poljudu završena je trijumfom hrvatskog tima sa 2:1, a nezaboravan trenutak bio je pogodak Hajdukovca Blaža Sliškovića koji je savladao golmana crveno-belih Tomislava Ivkovića direktno iz kornera.

Revanš na Marakani završen je bez golova i Hajduk je osvojio Kup maršala Tita. Pogledajte kako je izgledao taj pogodak:

Aktuelni selektor Srbije i tadašnji kapiten Crvene zvezde Dragan Stojković Piksi je u 81. večitom derbiju protiv Partizana, 1987. godine na stadionu u Humskoj, zatresao mrežu u pobedi crveno-belih od 3:2.

Još jedan proslavljeni igrač Zvezde našao se na listi strelaca. Bivši trener srpskog šampiona i sadašnji trener Sampdorije Dejan Stanković je u derbiju dela Madonina, pogodio direktno iz kornera.

Deki je za Inter protiv gradskog rivala Intera 2004. godine izveo majstoriju na sledeći način:

Možda najspektakularnije dostignuće postigao je bivši fudbaler niškog Radničkog, Crvene zvezde i Reala Dejan Petković u dresu Flamenga.

Predvodeći svoj tim ka tituli prvaka Brazila 2009. godine, popularni “Rambo” je u samo mesec i po dana dva puta zatresao protivničku mrežu iz kornera!

Najpre je to učinio u derbiju protiv domaćeg Palmeirasa, kada je bio dvostruki strelac u pobedi Flamenga 2:0, u 30. kolu brazilskog šampionata.

Istu majstoriju je ponovio u 34. kolu protiv Atletiko Mineira, a "Rambov" Flamengo je kao gost trijumfovao rezultatom 3:1.
Treba reći da je Dejan Petković tokom svoje karijere čak devet puta davao golove direktno iz kornera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading